Chae Eun Rhee en Bart Rutten

Op zondag 20 november is om 15.00 een Artist Talk; Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum praat samen met kunstenaar Chae Eun Rhee die momenteel in de kloostergangen de kunstwerken tentoonstelt die ze maakte als resident op Doornburgh. Tijdens haar residentie op de buitenplaats werkte ze o.a. aan een groot schilderij in opdracht van het Centraal Museum in Utrecht. Bart Rutten, gaat met haar in gesprek over dit monumentale doek en haar manier van werken.

Klik hier voor tickets

Ter inspiratie dook zij in het archief van het museum en werd zij geraakt door het werk ‘De dood van Seneca’ van Gerard van Honthorst (1623 – 1627) wat voor haar de dood van het intellect symboliseerde. Chae Eun haalt haar inspiratie behalve uit Oude Meesters, ook uit het dagelijkse online leven. Uit de overvloed aan beelden en informatie probeert zij haar waarheid te vinden.

De dood van Seneca, Gerard van Honthorst,
1623 – 1627 © Centraal Museum Utrecht

De schilderijen van Chae Eun Rhee zijn een samenspel van verschillende scènes van echte en virtuele mensen, taferelen uit de kunstgeschiedenis, dagelijkse dingen die haar opvallen en de altijd terugkerende regenbogen. Alles beweegt door elkaar heen in een felgekleurd schouwspel. Dit is hoe zij de wereld probeert te vangen.

De periode dat zij woonde en werkte op de buitenplaats heeft zijn naklank in haar schilderijen. De groene omgeving en blauwe luchten maakten haar kleurgebruik intenser, en ook de iconische Hollandse wolkenlucht is terug te vinden op haar doeken.

The Spectators, Chae Eun Rhee, 2022

Praktische informatie

Datum: 20 november
Tijd: 15:00
Prijs: € 10,00 voor een combiticket Artist Talk + tentoonstelling
Deze artist talk is in het Engels.

Scroll naar boven