Vrijwilligers vacature: Klusvrijwilliger

Buitenplaats Doornburgh zoekt enthousiaste vrijwilligers die willen komen helpen bij het onderhouden van alle rijksmonumenten op ons terrein.

Over Buitenplaats Doornburgh

Buitenplaats Doornburgh bestaat als sinds 1623 en ligt langs de kronkelende rivier de Vecht. Het is een plek waar kunst, wetenschap en natuur elkaar ontmoeten. Sinds 2018 organiseert en faciliteert Stichting Buitenplaats Doornburgh tentoonstellingen, lezingen, en residenties op het snijvlak van kunst en wetenschap.

Wij zijn zo veelzijdig als de mensen die bij ons werken. Zo geven onze vrijwilligers rondleidingen over de historie en architectuur van de buitenplaats. Het onderhoud van het groen wordt verzorgd door een groep betrokken, vrijwillige tuinlieden. Ook zorgen zij voor de varkentjes die jaarlijks ons landgoed komen vervrolijken. Samen streven we naar een duurzame en circulaire toekomst.

Klusvrijwilliger

Onze buitenplaats bestaat uit een groot park waar zich diverse rijksmonumenten bevinden. Zo zijn er bijvoorbeeld het smeedijzeren hekwerk uit 1725 aan de Vechtzijde, een 19e-eeuwse ijskelder, het 18e eeuwse hoofdhuis en het klooster uit 1966 in de stijl van de Bossche School.

Voor al deze verschillende gebouwen en objecten moet natuurlijk goed gezorgd worden, dus we zijn op zoek naar vrijwilligers die ons hierbij willen helpen. Als klusvrijwilliger ben je echt met je handen bezig; schilderen van muren en meubilair, lichte timmer- en repareratiewerkzaamheden of bijvoorbeeld onderhoud van de historische hekwerken.

Als je niet veel ervaring hebt met klussen is dat geen probleem. We hebben ervaren mensen om iedereen te begeleiden, en we vinden voor iedereen wel iets waar hij of zij goed in is. Het belangrijkste is dat je enthousiast bent, dan vinden we samen iets dat je leuk vindt om te doen.

Er zijn al twee vrijwilligersploegen die zich bezig houden met het onderhoud van de tuin en het park. Voor deze vacature zoeken we dus echte klussers om het team mee uit te breiden.

We willen met het klusteam het liefst op woensdagen aan de slag, dus het is belangrijk dat je op woensdag beschikbaar bent. Hoe laat en hoe lang er wordt gewerkt kan allemaal in overleg met onze beheerder.

Er is op locatie een werkplaats met van alles in huis, het is dus niet nodig om zelf gereedschappen o.i.d. mee te nemen. Er is voor deze vacature geen vergoeding beschikbaar.

Als je enthousiast bent geworden en bij ons aan de slag wilt, reageer dan op deze vacature door te mailen naar beheer@buitenplaatsdoornburgh.nl

Hopelijk tot snel!

Let op: Dit is een onbezoldigde functie.