Vrijwilligers vacature: Moestuinvrijwilliger

Buitenplaats Doornburgh zoekt enthousiaste vrijwilligers die willen komen helpen bij het onderhouden van de nieuwe moestuin in de volle grond

Over Buitenplaats Doornburgh

Buitenplaats Doornburgh bestaat als sinds 1623 en ligt langs de kronkelende rivier de Vecht. Het is een plek waar kunst, wetenschap en natuur elkaar ontmoeten. Sinds 2018 organiseert en faciliteert Stichting Buitenplaats Doornburgh tentoonstellingen, lezingen, en residenties op het snijvlak van kunst en wetenschap.

Wij zijn zo veelzijdig als de mensen die bij ons werken. Zo geven onze vrijwilligers rondleidingen over de historie en architectuur van de buitenplaats. Het onderhoud van het groen wordt verzorgd door een groep betrokken, vrijwillige tuinlieden. Ook zorgen zij voor de varkentjes die jaarlijks ons landgoed komen vervrolijken. Samen streven we naar een duurzame en circulaire toekomst.

Moestuinvrijwilliger

De nieuwe moestuin is aangelegd in de volle grond van het historische landschapspark van Buitenplaats Doornburgh. Er zijn al heel wat fruitbomen geplant, maar nu komen er allerlei soorten groenten en eetbare bloemen bij.

Het onderhoud van een moestuin is een dagelijkse bezigheid. Daarom zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om samen met de beheerder van de tuin zich hiervoor in te zetten. Taken zijn: plantgoed planten, groente oogsten, wieden, zaaien en snoeien. Af en toe wat bouwen zoals platte bakken, bessen constructies, tomaten overkapping of peulen klimconstructies.

Vrijwilligers hoeven niet iedere dag aanwezig te zijn. Het liefst werken we met een groep die afwisselend tijd heeft, en af en toe ook samen kan komen voor grotere klussen of drukkere periodes zoals met het zaaien in het voorjaar en het oogsten in de zomer. Dit gaat in overleg met de beheerder van de tuin.

De oogst uit de tuin zal o.a. worden gebruikt door het restaurant van de buitenplaats. We streven naar een zo duurzaam mogelijke manier van de buitenplaats onderhouden, en dat komt ook in de keuken terug. Alles wat er op het menu staat is van het seizoen, lokaal geproduceerd, of beter nog, uit eigen tuin. Zo willen we ook het bewustzijn over eten bij onze gasten te vergroten.

Lijkt jou dit leuk? Laat het ons dan weten, dan nodigen we je uit voor een kennismaking! Ervaring is niet vereist, maar enige affiniteit met tuinieren en de natuur het liefste wel.

Mail je reactie naar moestuin@buitenplaatsdoornburgh.nl

Hopelijk tot snel!

Let op: Dit is een onbezoldigde functie.