Wandelen met routekaart

Bezoek het prachtige park van Doornburgh. Wandelend over de historische buitenplaats aan de Vecht ontdek je meanderende paden en unieke flora en fauna. Het omvangrijke park is ruim 9 hectare groot en werd aan het begin van de 19e eeuw omgevormd tot een Engelse landschapstuin door tuinarchitect J.D. Zocher. Deze stijl heeft de tuin van Buitenplaats Doornburgh nog steeds. Er groeien bijzondere stinzenplanten en er zijn tal van vogels te zien.

In het voormalig klooster dat is gevestigd op de buitenplaats kun je een gratis wandelkaart meenemen die je langs alle hoogtepunten leidt. De eeuwenoude platanen, het beukenbos en de begraafplaats van de zusters, die lang in het klooster van Doornburgh woonden.

Het klooster

In het voormalig klooster van Doornburgh is ook van alles te zien. Er zijn tentoonstellingen, rondleidingen, en in de binnentuin kun je genieten van koffie, lunch en allerlei lekkers zoals appeltaart en pasteis de nata.

Momenteel is de tentoonstelling Vorm aan de Vecht te zien, waarin hedendaagse kunst en design een nieuw perspectief biedt op de architectuur en geschiedenis van het klooster. Lees hier meer over de tentoonstelling.

Informatie
Datum en tijd: woensdag t/m zondag, van 10.00 u. – 17.00 u.
Entree: toegang tot het park en de binnentuin is gratis
Voor een bezoek aan de tentoonstelling koop je een kaartje aan de kassa of online.