Zien en doen

Buitenplaats Doornburgh ligt in het hart van Nederland, langs de kronkelende rivier de Vecht. Het is een plek waar kunst, wetenschap, natuur en eten elkaar ontmoeten. Het terrein bestaat uit een imposant, achttiende-eeuws landhuis en een voormalig klooster met markante architectuur uit de jaren zestig. De prachtige gebouwen liggen middenin een weids park met vijvers en een bosachtig karakter.

Parkeer de waan van de dag bij het hek en kom binnen.

Verken de toekomst in een historische omgeving

Op Doornburgh komen kunst en wetenschap samen in o.a. tentoonstellingen, lezingen en workshops. De programma’s en samenwerkingsverbanden richten zich ten eerste op groei, innovatie en verdieping. Regelmatig organiseren we ook rondleidingen. Op het moment zie je op de buitenplaats de tentoonstelling Vorm aan de Vecht.

Geniet van diner, lunch of koffie bij DeZusters

DeZusters is het restaurant van Buitenplaats Doornburgh. Er wordt gekookt met lokale producten, vaak uit eigen tuin.

DeZusters serveert op do t/m za diner, en op zondag uitgebreide lunch. Reserveren kan via de website van DeZusters.

Wil je een bezoek aan Doornburgh combineren met koffie, taart of een kleine lunch? Reserveer dan hier.

Kom tot rust in het park aan de Vecht

Het park van Doornburgh is eind negentiende eeuw ontworpen door tuinarchitect J.D. Zocher. Wandelend ontdek je meanderende paden en unieke flora en fauna: er groeien bijzondere stinzenplanten en er zijn tal van vogels te zien. Ons park aan de Vecht is vrij toegankelijk.

Organiseer een bijeenkomst

Doornburgh biedt letterlijk én figuurlijk de ruimte die je nodig hebt voor een brainstorm, presentatie of congres. Centraal gelegen in het land, met ruimte voor groepen van 2 tot 500 personen.