Zien en doen

Buitenplaats Doornburgh ligt in het hart van Nederland, langs de kronkelende rivier de Vecht. Doornburgh is een met recht uniek terrein waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. Het terrein bestaat uit een imposant, 17e-eeuws landhuis en een voormalig klooster met markante jaren zestig architectuur. De prachtige gebouwen liggen bovendien middenin een weids park met vijvers en een bosachtig karakter.

Tot 2016 werd Doornburgh bewoond en onderhouden door een communiteit van Kanunnikessen van het Heilig Graf. De geometrische architectuur van het klooster is een iconisch voorbeeld van de Bossche School. Nu is Doornburgh een plek in transitie. Onder buitengewone condities treffen kunst en wetenschap elkaar. Een plaats van vrij denken en experiment.

Doornburgh verkent de toekomst in een historische omgeving. In dit unieke centrum komen kunst en wetenschap samen. De verbeelding is het bindmiddel. Kunstenaars zullen er experimenteren zoals in een laboratorium, terwijl wetenschappers zich kunnen verdiepen als in een atelier. De programma’s en samenwerkingsverbanden richten zich ten eerste op groei, innovatie en verdieping.

Parkeer de waan van de dag bij het hek en kom binnen.