Restaurant

DeZusters is het restaurant op Doornburgh. Hier kun je lunchen of genieten van een bijzonder diner. chefs Roy Wiggers en Niels van Zijl koken een vast, uitgebreid vijfgangenmenu met lokale producten volgens het ‘table d’hôtes’-principe. Roy en Niels ontvangen u in de keuken en nemen u mee op een culinaire reis door de priorij. Gedurende de openingsdagen van Doornburgh is de priorij geopend voor koffie en lunch.

Reserveer via de website van DeZusters.

Vanaf 13 september:
DeZusters in het teken van ENDLESS LIFE

De chefslaten zich tijdens ENDLESS LIFE inspireren door de Japanse kloosterkeuken: ‘Shojin Ryori’. Vrij vertaald betekent dit ‘koken voor een helder bewustzijn’. In deze keuken staan pure ingrediënten, een heldere geest en een mindful leven centraal. Kruiden die de geest vertroebelen worden vermeden.

Terwijl deze boeddhistische keuken onderworpen is aan strikte regels, zijn de chefs van DeZusters, samen met de Japanse chef Erika Hirose, op zoek gegaan naar een integratie van producten en kooktechnieken uit de Nederlandse en Japanse keuken. Pruimen uit de tuinen van het Muiderslot worden met behulp van Japanse technieken ingelegd en de op houten vaten gerijpte sojasaus is in Nederland gemaakt.

Gasten van restaurant DeZusters kunnen voorafgaand aan het diner ENDLESS LIFE bezoeken tegen een gereduceerde prijs. Op zondag kan dit
in combinatie met de uitgebreide lunch.

12 oktober: workshop Eternal Miso

Chef Erika Hirose geeft op zaterdag 12 oktober de workshop ‘Eternal Miso’. Deelnemers krijgen de kans om met de ‘onsterfelijke’ Nuka Miso te werken en leren fermenteren met Nederlandse producten.

Reserveren en informatie via www.dezusters.nl