Bosbad: dompel jezelf onder in het groen

Op vrijdag 27 augustus kun je op Doornburgh een duik nemen in de natuur. The Forest Bathing Circle organiseert tweemaal een bosbad, een van origine Japanse natuurbeleving waarbij je een moment van rust ervaart in het hectische, alledaagse leven.

Let op! De ticket verkoop is gesloten.

Bosbaden vindt haar oorsprong in Japan in de jaren tachtig. Shinrin-yoku, zoals het in het Japans wordt genoemd, is vandaag de dag een belangrijke hoeksteen van de preventieve gezondheidszorg in Japan. Je gaat hierbij niet het water in, maar je dompelt jezelf onder in het groen. Een bosbad biedt de mogelijkheid om een stapje terug te doen van het hectische alledaagse leven, een nieuw perspectief te krijgen en meer focus, verbinding en welzijn te ervaren. Een bosbad wordt afgerond met een theeceremonie.

Eefje Ludwig, gecertificeerd gids en oprichter van The Forest Bathing Circle neemt een groep van maximaal 12 personen mee in het parkbos van Buitenplaats Doornburgh.

Voor wie?
Bosbaden is geschikt voor iedereen die er nieuwsgierig naar is. Het is heel laagdrempelig. Je hebt er geen speciale vaardigheden of kleding voor nodig, alleen een open geest en de wil om bewust contact te maken met de natuurlijke elementen. Ondanks dat we niet veel kilometers lopen en het om ontspanning (niet zozeer inspanning) gaat, loop en sta je wel gedurende 2,5 uur. Daarom is het fijn als je goed ter been bent en goede kleding draagt die geschikt is voor de weersomstandigheden die dag.

Wat ga je doen?
Het bosbad duurt 2,5 uur, waarin we onze zintuigen gebruiken om met en in het parkbos te zijn. Eefje Ludwig zal je als gids uitnodigen om deel te nemen aan bepaalde activiteiten die je helpen uit je hoofd te komen en contact te maken met je lichaam en je gevoel. Er is een aantal momenten waarop je de mogelijkheid hebt om je ervaringen te delen met de groep, maar dat is niet verplicht. Aan het eind van het bosbad is er een theeceremonie.

Bosbad I

Tijd: 10.30 uur
Duur: 2,5 uur
Prijs: € 35 inclusief thee
Bestel je ticket

Bosbad II

Tijd: 14.30 uur
Duur: 2,5 uur
Prijs: € 35 inclusief thee

Meer informatie
– Kies de datum en tijdslot bij het reserveren van een ticket.
– Er geldt een minimum van 5 deelnemers.
– De masterclass is niet toegankelijk voor personen jonger dan 18 jaar.
– Het bosbad wordt georganiseerd door The Forest Bathing Circle.

Scroll naar boven