Voorlopig einde Stichting Buitenplaats Doornburgh

Van 2018 tot 2024 was Stichting Buitenplaats Doornburgh actief. De stichting organiseerde een rijk programma van tentoonstellingen, concerten, rondleidingen en een tal van andere activiteiten. Vanaf februari 2024 worden alle programma’s op het snijvlak van kunst & wetenschap tijdelijk gestaakt.

Doornburgh tijdelijk gesloten

Van 8 januari t/m 16 februari 2024 is Buitenplaats Doornburgh tijdelijk gesloten. Wij zijn in winterslaap tot de Voorjaarsvakantie.

PERSBERICHT: Buitenplaats Doornburgh lanceert eigen podcast

Maarssen, 14 november 2023 –
Buitenplaats Doornburgh heeft een rijke en gelaagde geschiedenis van meer dan 400 jaar. Doornburgh ontsluit deze verhalen voor het publiek door middel van een podcastserie. De podcast bestaat uit zeven afleveringen waarin verteller Michelle Gulickx in gesprek gaat met experts, voormalig bewoners en de mensen die de buitenplaats nieuw leven geven. Over het verleden en de toekomst, de gebouwen en het park. Alle afleveringen staan nu online.

Kunstwerk vernield

Op vrijdag 22 september 2023 rond 14 uur werden bezoekers en medewerkers van Buitenplaats Doornburgh opgeschrikt door een bezoeker die probeerde de sculptuur Asjera’s terugkeer van Marieke Ploeg te vernielen. Het werk maakt deel uit van de tentoonstelling EXODUS en toont een colonne beeldjes van de godin Asjera.

Scroll naar boven