Wandelen

Kom je lekker wandelen op Doornburgh? Het park is elke dag geopend van zonsopgang tot zonsondergang. In het voormalig klooster haal je van woensdag t/m zondag een gratis routekaart op.

Bezoek het prachtige park van Doornburgh. Wandelend over de historische buitenplaats aan rivier de Vecht ontdek je meanderende paden en unieke flora en fauna. Het omvangrijke park is ruim 9 hectare groot en werd aan het begin van de 19e eeuw omgevormd tot een Engelse landschapstuin door tuinarchitect J.D. Zocher. Deze stijl heeft de tuin van Buitenplaats Doornburgh nog steeds. Er groeien bijzondere stinzenplanten en er zijn tal van vogels te zien.

Het klooster

In de priorij (voormalig klooster) dat is gevestigd op de buitenplaats kun je een gratis wandelkaart meenemen die je langs alle hoogtepunten leidt. De eeuwenoude platanen, het beukenbos en de begraafplaats van de zusters, die lang in het klooster van Doornburgh woonden. In de priorij is ook van alles te zien, zo zijn er zijn tentoonstellingen, rondleidingen, en in de binnentuin kun je genieten van koffie, lunch en allerlei lekkers zoals appeltaart en pasteis de nata.

Informatie
Datum en tijd: woensdag t/m zondag, van 10.00 u. – 17.00 u.
Entree: toegang tot het park en de binnentuin is gratis
Voor een bezoek aan de tentoonstelling koop je een kaartje aan de kassa of online.