Filmlocatie & podcaststudio

Landgoed vlakbij Utrecht

Op zoek naar een unieke en historische filmlocatie of podcaststudio op een landgoed vlakbij Utrecht? Ontdek welke vertrekken van Buitenplaats Doornburgh het perfecte decor zijn voor jouw mediaproductie. Van kostuumdrama tot futuristische schouwspel: het prachtige landschapspark en de opmerkelijke architectuur creëren een betoverende set voor jouw filmshoot. Ook is het serene klooster een inspirerende plek om in alle rust te werken aan een nieuwe podcast.

De diverse binnen- en buitenlocaties op de buitenplaats bieden eindeloze mogelijkheden voor je filmopnames. Of het nu gaat om serene en serieuze scènes, historische, of feestelijke settings: op het landgoed van Buitenplaats Doornburgh kunnen we alles faciliteren om jouw film tot leven te brengen. Scroll voor meer informatie over onze podcaststudio door naar onder.

Mogelijkheden filmopnames

Buitenplaats Doornburgh biedt diverse settings voor het vastleggen van onvergetelijke filmshoots. Het weelderige groen van het park is gelegen langs de Vecht en heeft een bosachtig karakter. Daarnaast is er een moestuin aanwezig en zijn er verschillende velden geschikt als buitenlocatie.

Het sobere klooster schittert in eenvoud, maar is een flexibel decor voor talrijke settings. Eens werd dit klooster bewoond door de Kanunnikessen van het Heilig Graf, maar als filmlocatie dienden de kloostergangen bijvoorbeeld als dokterspraktijk, rechtbank of luxe villa. Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de prachtige, kleurrijke kloostertuin.

Het historische hoofdhuis op het landgoed ademt verhalen, maar vraagt ook om nieuwe histoires in vast te leggen. In de unieke stijlkamers komt elk scenario vanzelf tot leven.

Buitenplaats Doornburgh ligt centraal in het land, vlakbij Utrecht. De locatie is makkelijk bereikbaar met de auto en OV, ook is er voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein beschikbaar voor de crew.

Perfecte filmlocatie vlakbij Utrecht

  • Volledig in te richten naar wens
  • Binnen, buiten of gecombineerd
  • Omringd door natuur
  • Uniek & historisch landschapspark
  • Historische locatie
  • Unieke architectuur
  • Premium faciliteiten
  • Goede bereikbaarheid & parkeren voor de deur
  • Modern klooster, historisch landhuis
  • Cateringopties / overnachting in overleg

Filmset binnen of buiten

Op ons landgoed zijn er talloze mogelijkheden om jouw shoot op maat vorm te geven. Je kunt kiezen voor film- of TV-opnames in de sobere kapel van het voormalige klooster, een intieme setting in het historische landhuis of buitenopnames te midden van het prachtige landschapspark. Natuurlijk is een combinatie van deze opties ook mogelijk.

Vertel ons wat je voor ogen hebt; we staan klaar om met je mee te denken! Neem bij vragen of voor een locatiebezoek contact met ons op. Bekijk een volledig overzicht van alle beschikbare locaties op deze pagina.

Filmlocatie historisch landhuis Utrecht

Filmlocatie Hoofdhuis

De twee stijlkamers van het 18-eeuwse hoofdhuis zijn perfect geschikt voor het creëren van historische scènes en het teruggaan in de tijd. Zowel de Groene kamer, als de Witte kamer bieden een prachtige ambiance, waarbij vooral de groene kamer opvalt dankzij de plafondschilderingen en historische details. Deze ruimtes zijn perfect voor geschiedenisscènes.

Filmlocatie futuristisch klooster Utrecht

Filmlocatie Klooster

Het klooster uit 1966 is gebouwd door Bossche School-architect Jan de Jong. De strakke en sobere architectuur is even indrukwekkend als adembenemend, en staat in sterk contrast met de klassieke vormgeving van het 18e-eeuwse hoofdhuis. In het klooster zijn meerdere ruimtes beschikbaar, zoals de Kapel en de huiskamer, maar ook de markante gangen en zuilengalerijen. Tijdloos én futuristisch zijn termen die opkomen bij het zien van de kloostergangen en -zalen.

Filmlocatie landgoed buiten Utrecht

Filmlocatie Park

Het hoofdhuis en klooster liggen in een Engelse landschapstuin van J.D. Zocher. Het park is ruim 9 hectare groot en aan het begin van de 19de eeuw aangelegd. Deze stijl heeft de tuin van Buitenplaats Doornburgh nog steeds. Naast het hoofdhuis bevindt zich het rozenveld. Het park biedt een fraaie decor, met het historische hoofdhuis en het weelderige bospark.

Podcaststudio vlakbij Utrecht

Op de eerste verdieping van het klooster bevindt zich een uitgeruste podcaststudio.
Hier kunnen jij en je team in alle rust werken aan een nieuw hoorspel, podcasthit, of andere audiocreatie.

Interesse? Neem contact op via organiseer@buitenplaatsdoornburgh.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Producties op Buitenplaats Doornburgh

Filmlocatie Buitenplaats Doornburgh De Zitting
Nuts & Bolts Film Company & BNN-VARA

De Zitting (2021)

Filmlocatie Buitenplaats Doornburgh Dokter Roman
RTL

Dokter Roman (2021)

Filmlocatie Buitenplaats Doornburgh NTR
NTR

Het verhaal van de Oranjes (2024)

Scroll naar boven