Zien & doen

Welkom op Buitenplaats Doornburgh

Hier parkeer je de waan van de dag bij het hek en geniet je van kunst, historie, eten en natuur.

Buitenplaats Doornburgh ligt in het hart van Nederland, langs de kronkelende rivier de Vecht. Het is een plek waar kunst, wetenschap, natuur en eten elkaar ontmoeten. Het terrein bestaat uit een imposant, achttiende-eeuws landhuis en een voormalig Bossche School-klooster met markante architectuur uit de jaren zestig. De prachtige gebouwen liggen middenin een weids park met vijvers en een bosachtig karakter.

Ontdek wat jij allemaal op
Buitenplaats Doornburgh kunt doen.

Rondleidingen

Elk weekend zijn er rondleidingen bij Buitenplaats Doornburgh. Er zijn twee soorten rondleidingen: de grote rondleiding, en de architectuurrondleiding. Met de grote rondleiding leer je meer over de gehele geschiedenis van de buitenplaats en neem je ook een kijkje in de 18e-eeuwse stijlkamers van het hoofdhuis. In de architectuur rondleiding kom je alles te weten tijdens een rondleiding door het markante gebouw, ontworpen door Jan de Jong, in de stijl van de Bossche School.

Koffie & lunch

Ook koffiedrinken en lunchen op Buitenplaats Doornburgh kan dan weer! Barista Robin staat klaar met pastel de nata’s en latte art, chef Marc werkte de afgelopen weken in alle rust aan een nieuwe lunchkaart en ontwikkelde nieuwe gerechtjes geïnspireerd op de omgeving van het klooster. Ons verse brood komt van Stadsbakkerij van As en wordt belegd met makreel, ricotta & prei, auberginecrème & gegrilde paprika, en meer. Ook zijn de kleine lunchgerechtjes terug, komende maand staat een fris bijgerecht op de kaart met witlof, gerookte kip en appel.

Kom je langs? Reserveren is niet nodig, stap binnen!


Eten & drinken

Van woensdag t/m zondag kun je van 10:00 – 17:00 op Buitenplaats Doornburgh terecht voor koffie en lunch. Je bent van harte welkom in onze binnentuin of de refter!

Lees verder

Ontdek Doornburgh met een gids

Elke zondag zijn er rondleidingen bij Buitenplaats Doornburgh. Of je nu interesse hebt in historie, kunst, architectuur of natuur: er is voor elk wat wils. Lees verder om de verschillende opties te bekijken en om je ticket te reserveren.

Lees verder

Podcast

Buitenplaats Doornburgh heeft een rijke geschiedenis. In de 7-delige podcastserie ‘Het Binnenste van de Buitenplaats’ gaat Michelle Gulickx in gesprek met experts die het verhaal van Doornburgh vertellen vanuit verschillende perspectieven. Over het verleden en de toekomst, de gebouwen en het park. De serie bestaat uit zeven afleveringen en is te luisteren op Spotify.

Lees verder

Wandelen

Het park van Doornburgh is een groene oase, gelegen aan de Vecht. Kom je in het park wandelen? Van woensdag t/m zondag ontvang je een gratis wandelkaart in de priorij.

Lees verder

Kijkwijzer voor kinderen

Met onze Kijkwijzers kunnen kinderen (6 – 14 jaar) op ontdekking door ons klooster en meer leren over deze bijzondere architectuur. De kijkwijzers zijn gratis en ontvang je in het klooster van woensdag t/m zondag.

Lees verder
Scroll naar boven