Architectuurrondleiding door het klooster

Benieuwd naar de architectuur en geschiedenis van de priorij, het voormalige klooster van Doornburgh? Elke eerste en derde zondag van de maand kom je het te weten tijdens een rondleiding door het markante gebouw, ontworpen door Dom Hans van der Laan en Jan de Jong, in de stijl van de Bossche School.  

Architectuur en geschiedenis

De priorij van Doornburgh is gebouwd in 1966. Tot 2016 woonden hier de zusters van de Kanunnikessen van het Heilig Graf. Het gebouw is ontworpen door architect Jan de Jong in de stijl van de Bossche School, ontwikkeld door monnik/architect Dom Hans van der Laan. Mede dankzij het nog aanwezige originele meubilair is de sfeer van het voormalig klooster nog duidelijk voelbaar. De gids vertelt je meer over de idealen van deze architecten en de filosofie achter hun bouwstijl.

Praktische informatie

De zondagse rondleidingen worden zo spoedig mogelijk weer hervat. Houdt u deze website in de gaten. Wanneer u graag uit eigen initiatief met een groep een rondleiding in zou willen laten plannen met één van onze gidsen, neemt u dan contact op . Dan bespreken we met u de mogelijkheden. 

Scroll naar boven