Eten & drinken

op Buitenplaats Doornburgh

Koffie & lunch

Van woensdag t/m zondag kun je van 10:00 – 17:00 op Buitenplaats Doornburgh terecht voor koffie (ook to go!) en lunch. Neem plaats in de refter of binnentuin, en laat je verrassen door de smaken van de kloosterkeuken. Barista Robin staat klaar met pastel de nata’s en latte art, chef Marc met een nieuwe lunchkaart en fijne gerechtjes geïnspireerd op de omgeving van het klooster. Ons verse brood komt van Stadsbakkerij van As en wordt belegd met makreel, ricotta & prei, auberginecrème & gegrilde paprika, en meer. Ook zijn de kleine lunchgerechtjes terug, komende maand staat een fris bijgerecht op de kaart met witlof, gerookte kip en appel.

Extra bijzonder: in de refter neem je plaats aan de originele kloostertafels, die speciaal voor deze plek door architect Jan de Jong zijn ontworpen. Kom je langs? Reserveren is niet nodig, stap binnen.

Wil je met 6 of meer personen bij ons komen lunchen? Stuur dan een mail naar organiseer@buitenplaatsdoornburgh.nl om te reserveren.

Culinaire omlijsting voor events & private dining

Op zoek naar een centraal gelegen plek waar je focus kan vinden in een historische, groene omgeving? Onze buitenplaats biedt letterlijk en figuurlijk de ruimte die je nodig hebt voor een brainstormsessie, verjaardagsfeest of zakelijk congres. Het team van Buitenplaats Doornburgh werkt samen met de cateraar om een passende culinaire omlijsting voor jouw evenement te verzorgen. Neem contact op om samen met ons jouw perfecte bijeenkomst vorm te geven.

Moestuin

Buitenplaats Doornburgh heeft een eigen moestuin, gelegen tussen het klooster en de Vecht. Verschillende soorten kool, snijbiet, chioggiabiet, courgette, allerlei soorten kruiden en meer: het groeit allemaal op eigen grond! De producten uit de moestuin komen terug in onze hapjes en gerechten.

In de horeca in het klooster koken cateraar en chef volgens de principes van de eigentijdse kloosterkeuken: lokale producten, pure smaken en duurzaam omgaan met ingrediënten staan centraal. We koken van kop tot staart, van pit tot schil, en -dankzij onze eigen moestuin- van tuin tot tafel.

Van weckpot tot bord

Beneden in de voorkeuken van het voormalige klooster werd door de zusters die het klooster eens bewoonden gekookt en afgewassen.
Ook nu bevindt onze horecakeuken zich op deze plek. Neem maar eens een kijkje: in de keuken staan de stellingkasten vol weckpotten met ingelegde goodies uit de moestuin. Alles dat wij oogsten, maar niet direct kunnen gebruiken, wordt ingemaakt. Zo maken we overal optimaal gebruik van. In vele tientallen weckpotten wachten groente, fruit en kruiden uit eigen tuin op hun volgende bestemming.

Scroll naar boven