Eten & drinken

op Buitenplaats Doornburgh

Culinaire omlijsting voor events & private dining

Op zoek naar een centraal gelegen plek waar je focus kan vinden in een historische, groene omgeving? Onze buitenplaats biedt letterlijk en figuurlijk de ruimte die je nodig hebt voor een brainstormsessie, verjaardagsfeest of zakelijk congres. Het team van Buitenplaats Doornburgh werkt samen met de cateraar om een passende culinaire omlijsting voor jouw evenement te verzorgen. Neem contact op om samen met ons jouw perfecte bijeenkomst vorm te geven.

Moestuin

Buitenplaats Doornburgh heeft een eigen moestuin, gelegen tussen het klooster en de Vecht. Verschillende soorten kool, snijbiet, chioggiabiet, courgette, allerlei soorten kruiden en meer: het groeit allemaal op eigen grond! De producten uit de moestuin komen terug in onze hapjes en gerechten.

In de horeca in het klooster koken cateraar en chef volgens de principes van de eigentijdse kloosterkeuken: lokale producten, pure smaken en duurzaam omgaan met ingrediënten staan centraal. We koken van kop tot staart, van pit tot schil, en -dankzij onze eigen moestuin- van tuin tot tafel.

Van weckpot tot bord

Beneden in de voorkeuken van het voormalige klooster werd door de zusters die het klooster eens bewoonden gekookt en afgewassen.
Ook nu bevindt onze horecakeuken zich op deze plek. Neem maar eens een kijkje: in de keuken staan de stellingkasten vol weckpotten met ingelegde goodies uit de moestuin. Alles dat wij oogsten, maar niet direct kunnen gebruiken, wordt ingemaakt. Zo maken we overal optimaal gebruik van. In vele tientallen weckpotten wachten groente, fruit en kruiden uit eigen tuin op hun volgende bestemming.

Scroll naar boven