Landschapstuin

Bezoek het prachtige park van Doornburgh. Wandelend over de historische buitenplaats aan de Vecht ontdek je meanderende paden en unieke flora en fauna.

Doornburgh ligt aan de Vecht, middenin een omvangrijk park van ruim 9 hectare groot. Aan het begin van de 19de eeuw is deze tuin omgevormd tot een Engelse landschapstuin door tuinarchitect J.D. Zocher. Deze stijl heeft de tuin van Buitenplaats Doornburgh nog steeds. Er groeien bijzondere stinzenplanten en er zijn tal van vogels te zien.

Sinds de buitenplaats onder nieuw beheer valt zijn er ingrepen geweest om de natuur nog beter tot haar recht te laten komen. Zo is er minder gemaaid, om meer stinzenplanten terug te laten keren. Ook zijn er bijenkasten geplaatst door een lokale imker ter vergroting van de biodiversiteit. De weilanden worden jaarlijks omgewroet door de varkens van PigMe en is er een bosuilen-kast geplaatst in samenwerking met Vogelwacht Utrecht.

Het onderhoud van het groen wordt gedaan door onze betrokken groep vrijwillige tuinmannen en -vrouwen. De vrijwilligers selecteren elk jaar zelf een aantal lokale goede doelen, waaraan ze de jaarlijkse vrijwilligersvergoeding van ca. €8.000 schenken.

Scroll naar boven