Hans Schnitzler en Jochem de Groot

Als onderdeel van het residentieprogramma is er tijdens de tentoonstelling Robots in Captivity een onderzoekslab ingericht. Hier werken kunstenaars en wetenschappers samen rondom de vragen en thema’s van de tentoonstelling. In dit kader organiseren we een aantal Artist Talks met kunstenaars die op de buitenplaats komen werken om op de tentoonstelling te reageren, of er iets aan toe te voegen.

Hans Schnitzler is filosoof, publicist, voormalig columnist voor De Volkskrant en momenteel columnist bij Follow the Money. In zijn werk staat de invloed van de digitalisering op onze alledaagse leefwereld centraal. In 2015 kwam zijn boek ‘Het digitale proletariaat’ uit. In oktober verschijnt zijn boek ‘Wij nihilisten – een zoektocht naar de geest van digitalisering’.

Jochem de Groot is expert op het snijvlak van ethiek, technologie en public affairs en werkte in de politiek, voor de overheid en in de private sector. Hij heeft bijzondere aandacht voor de (inter)nationale beleidsontwikkelingen in de digitale ruimte, zoals rond privacyvraagstukken, digitale infrastructuur, de digitalisering van de zorg en de ethiek rondom kunstmatige intelligentie.

Praktisch

Datum: 30 oktober
Tijd: 17:00
Vooraf aan de Artist Talk kun je met je ticket de tentoonstelling Robots in Captivity bezoeken.

Jochem de Groot

Hans Schnitzler
Scroll naar boven