Gabriel Lester en Bram Ellens

Als onderdeel van het residentieprogramma is er tijdens de tentoonstelling Robots in Captivity van Bram Ellens een onderzoekslab ingericht. Hier werken kunstenaars en wetenschappers samen rondom de vragen en thema’s van de tentoonstelling. In dit kader organiseren we een aantal Artist Talks met kunstenaars die op de buitenplaats komen werken om op de tentoonstelling te reageren, of er iets aan toe te voegen.

Kunstenaars Gabriel Lester en Bram Ellens zijn goede bekenden van elkaar. Toen Bram Ellens een aantal jaar geleden het roer omgooide en besloot kunstenaar te worden, klopte hij bij Gabriel aan voor advies, en met de vraag: Kun je eigenlijk zomaar kunstenaar worden? Door de jaren heen heeft Bram vaker advies ingewonnen bij Gabriel, en zo is er een soort mentor/leerling relatie ontstaan.Nu, tijdens Bram’s grote tentoonstelling Robots in Captivity op Buitenplaats Doornburgh, komt Gabriel langs om zijn licht te werpen op het spektakelstuk van de tentoonstelling ‘The Mad King’. Samen zullen de kunstenaars het werk analyseren.

Gabriel Lester is uitvinder, beeldend kunstenaar en regisseur. Zijn werken bestaan uit installaties, sculpturen, performances en films. Met zijn kunst bevraagt hij hoe de mens zich verhoudt tot de wereld en welke mechanismen het begrip daarvan vormen.

Praktisch

Datum: 9 oktober
Tijd: 17:00
Vooraf aan de Artist Talk kun je met je ticket de tentoonstelling Robots in Captivity bezoeken.

Gabriel Lester
Scroll naar boven