Lisanne Buik en Mette Sterre

Als onderdeel van het residentieprogramma is er tijdens de tentoonstelling Robots in Captivity een onderzoekslab ingericht. Hier werken kunstenaars en wetenschappers samen rondom de vragen en thema’s van de tentoonstelling. In dit kader organiseren we een aantal Artist Talks met kunstenaars die op de buitenplaats komen werken om op de tentoonstelling te reageren, of er iets aan toe te voegen.

Vandaag presenteren kunstenaars Lisanne Buik en Mette Sterre hun werk. Beiden hebben ze een periode op de buitenplaats gewoond en gewerkt, en op hun eigen manier iets toegevoegd aan de tentoonstelling.

Lisanne Buik is multidisciplinair kunstenaar. Ze combineert wetenschappelijke inzichten met een intuïtieve en multi-zintuigelijke werkwijze. Haar werk anticipeert op een nieuw tijdperk waarin het menselijk lichaam, natuur en technologie samensmelten

Mette Sterre creëert sculpturale kostuums, die als een masker het hele lichaam van de drager bedekken. Met haar buitenaardse creaties waarmee ze de menselijke contouren verstoort, zoekt ze de grenzen van het menszijn op. 

Praktisch

Datum: 13 november 2021
Tijd: 17:00
Vooraf aan de Artist Talk kun je met je ticket de tentoonstelling Robots in Captivity bezoeken.

Lisanne Buik
Mette Sterre
Scroll naar boven