Cinema Buiten: Des Hommes et des Dieux

Lekker op een kleedje in de buitenlucht kijken naar films: dat kan op vrijdag 6 en zaterdag 7 september op Buitenplaats Doornburgh. De Utrechtse bioscoop ‘t Hoogt gaat deze zomer ‘on tour naar verschillende unieke erfgoedlocaties in en om Utrecht. Op vrijdag 6 september de bijzondere film ‘Des Hommes et des Dieux’.  Een kaartje koop je via de site van ‘t Hoogt

Deze zomer gaat bioscoop ’t Hoogt op tour langs verschillende unieke erfgoedlocaties in en om Utrecht met de openluchtbioscoop Cinema Buiten! Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september strijkt de bioscoop neer op Buitenplaats Doornburgh voor twee bijzondere films in de  buitenlucht.

Vanaf 20:00 uur ben je van harte welkom om een plekje te zoeken in het weiland van de buitenplaats. Je mag een eigen kleedje meenemen, maar wij voorzien ook stoelen voor wie dat wil. Natuurlijk is er ook een lekker hapje en drankje te verkrijgen via ons restaurant DeZusters.
Om 21:00 uur start de film.

Kosten
Een kaartje kost €12,50. Student/U-Pas/CJP: €10,-. Cineville: €0,-Bestellen kan online via ’t Hoogt. Het is  ook mogelijk om ter plekke een kaartje te kopen bij een medewerker van ’t Hoogt, maar om zeker te zijn van een plekje raden wij je aan vooraf online een kaartje te kopen.

Des Hommes et des Dieux
Hoe handel je als een burgeroorlog aan de poorten van jouw leefomgeving rammelt? In een klooster in Algerije wonen Franse monniken in harmonie samen met de islamitische dorpelingen. Terreur en geweld krijgen langzaam de bovenhand in de regio. Als een aantal buitenlandse werknemers door een fundamentalistische groep wordt vermoord, biedt het leger de monniken bescherming aan. Ze weigeren. In serene stijl, met wonderschoon monnikengezang toont regisseur Beauvois het leven van de monniken, maakt hun angsten voelbaar en plaatst de kijker midden in de grote tweestrijd: blijven of vluchten voor het te laat is? In Frankrijk won de film zowel de Lumières Award als César Award voor Beste Film.  Bekijk hier de trailer.

Bekijk hier de trailer.

Regie Xavier Beauvois, met Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Roschdy Zem en Sabrina Ouazani. Frankrijk, 2010 – 122 minuten, Frans/Arabisch gesproken (Nederlands ondertiteld)

Scroll naar boven