Rondleiding met een kunstenaar – Mehdi Mashayekhi

Elke eerste zaterdag van de maand is er een rondleiding door de tentoonstelling EXODUS. De gids neemt je mee langs alle werken in de tentoonstelling, en zal uitgebreider ingaan op de thema’s die aan bod komen. Én elke keer sluit een van de kunstenaars van de tentoonstelling aan om meer over zijn of haar werk te vertellen. De rondleiding van 1 april is met kunstenaar Mehdi Mashayekhi, het start om 14:00 en duurt ongeveer een uur.

EXODUS

De tentoonstelling EXODUS laat een meerstemmig verhaal klinken over de maatschappij van vandaag. Verhalen van aanstormende en gevestigde kunstenaars. Verbeeldingen van mensen met verschillende ervaringen en culturele achtergronden, uitgedrukt in zeer diverse kunstvormen.

Mehdi Mashayekhi

Van het moeilijkste materiaal om kleding van te maken, hout, maakte Mehdi Mashayekhi draagbare torso’s. Gedurende het maakproces werd zijn expressie steeds vrijer; van een ‘draagbaar jasje’ naar een niet draagbaar, knalrood object. Het proces loopt parallel aan de zoektocht naar identiteit van Mashayekhi. “Bij een verhuizing naar een land met een andere cultuur, is het de kunst te assimileren en tegelijkertijd jezelf te blijven. De kern van mijn torso’s, het hout, blijft steeds hetzelfde, maar ik ontwikkel me mee met de Nederlandse cultuur waarin ik nu leef”.

Programma

1 april: Mehdi Mashayekhi
6 mei: Celine van den Boorn
3 juni: Roosje Verschoor
1 juli: Marcha van den Hurk en een maker van de Pauluskerk
5 augustus: Loes Groothuis
2 september: Szu-Han Lin (ENG)

Praktische informatie

Datum: Elke eerste zaterdag van de maand. Je kunt de datum kiezen bij het kopen van het ticket.
Tijd:
14.00 – 15:00
Prijs incl. tentoonstelling: € 20,00, met korting € 15,00 (korting is geldig bij vertoon van een Museumkaart, ICOM pas of Studentenpas, of voor jongeren t/m 18 jaar)

Scroll naar boven