Himmelsbach en Alydia Wever

In het kader van de tentoonstelling EXODUS organiseren we een aantal Artist Talks. Tijdens deze talks is er ruimte om dieper in te gaan op de diversiteit aan verhalen die in de tentoonstelling naar voren komen. Op 22 april is de eerste artist talk onder leiding van Rikko Voorberg, theoloog en schrijver, die onderdeel uitmaakte van de curerende commissie voor de Open Call EXODUS. Rikko gaat in gesprek met kunstenaars Himmelsbach en Alydia Wever. De artist talk start om 14:00 en duurt ongeveer een uur.

EXODUS

Met EXODUS laten wij een meerstemmig verhaal klinken over de maatschappij van vandaag. Verhalen van aanstormende en gevestigde kunstenaars. Verbeeldingen van mensen met verschillende ervaringen en culturele achtergronden, uitgedrukt in zeer diverse kunstvormen.

Himmelsbach – A Paper Monument for the Paperless

Himmelsbach

In de tentoonstelling EXODUS zie je het papieren monument dat Himmelsbach initieerde voor ongedocumenteerden. Hij bracht twintig makers bijeen om samen meer dan zestig portretten te gutsen. Met liefde en aandacht portretteerden ze hen in houtgravures die in steden over de hele wereld zijn wild geplakt. Himmelsbach: “Geen vluchtige foto’s uit kranten maar een hommage voortkomend uit ontmoeting en samenwerking met mensen die buiten het systeem vallen en ‘papierloos’ zijn, om samen positieve aandacht te genereren die zij, net als ieder ander mens nodig hebben.”

Alydia Wever – Guide Me
Alydia Wever – Descending

Alydia Wever

Alydia Wever onderzoekt in haar werk via dans en performance haar eigen Arubaanse roots en wil zij bijdragen aan de betekenis en waarde van ons internationale multiculturele erfgoed. Wever: “Ik probeer me door het leven te bewegen alsof het een goed georkestreerde voorstelling is. Daarbij stel ik de beeldvorming ter discussie dat de menselijke vooruitgang uitsluitend door het verstand wordt gedreven.”

Praktische informatie

Datum: zaterdag 22 april
Tijd: 14.00 – 15:00
Prijs incl. tentoonstelling: € 20,00, met korting € 15,00 (korting is geldig bij vertoon van een Museumkaart, ICOM pas of Studentenpas, of voor jongeren t/m 18 jaar)

Scroll naar boven