Grote rondleiding Buitenplaats Doornburgh – UITVERKOCHT

Er zijn geen tickets meer beschikbaar, deze activiteit is uitverkocht.

Op zondag 21 juni is er op Doornburgh om 11.00 & 14.00 uur een uitgebreide rondleiding langs de verschillende monumenten op deze buitenplaats aan de Vecht. De rondleider neemt bezoekers mee door de geschiedenis van de buitenplaats tot het heden. Je bezoekt het voormalige klooster uit de jaren ’60 en het 18e-eeuwse hoofdhuis van Doornburgh wordt speciaal voor deze rondleiding geopend.

De buitenplaats bestaat uit een mooi parkbos ontworpen door J.D. Zocher met diverse rijksmonumenten, zoals aan de Vechtzijde een smeedijzeren hekwerk uit 1725, de 19e-eeuwse ijskelder en de priorij uit 1966 architectuur in de stijl van de Bossche School. Er zijn wekelijks rondleidingen door de priorij, maar alleen deze grote rondleiding leidt je ook door het 18e-eeuwse hoofdhuis.

Geschiedenis
Buitenplaats Doornburgh bestaat al sinds de 17de eeuw en was lange tijd in bezit binnen de familie Huydecoper. In 1966 verrees hier een nieuw klooster, de priorij. Tot 2016 woonden hier de zusters van de Kanunnikessen van het Heilig Graf. Het gebouw is ontworpen door architect Jan de Jong in de stijl van de Bossche School, ontwikkeld door monnik/architect Dom Hans van der Laan. Mede dankzij het nog aanwezige originele meubilair is de sfeer van het voormalig klooster nog duidelijk voelbaar. De gids vertelt je meer over de idealen van deze architecten en de filosofie achter hun bouwstijl.

Kunst van teamLab en interviewserie Tijdsvensters
Sinds het najaar van 2018 is de buitenplaats opengesteld voor publiek. In de priorij is een kunstwerk te zien van teamLab, een internationaal kunstcollectief gevestigd in Tokio. Het werk verbeeldt een continu veranderende bloemenzee. In de filmzaal wordt de interviewserie Tijdsvensters doorlopend gepresenteerd. In deze serie, gemaakt door De Bedachtzamen met Anna Peeters, reflecteren verschillende gasten op het begrip tijd. De interviews zijn gefilmd op Doornburgh en brengen de buitenplaats op een prachtige manier in beeld.

Lunch, koffie of een lekkernij
aansluitend of vooraf is het mogelijk om een lunch, lekkernij of koffie te bestellen. Het parkterras is geopend voor deelnemers aan de rondleiding. Een ticket voor de rondleiding biedt toegang tot de priorij.

Programma
Datum: Zondag 21 juni 2020
Tijd:
11.00 – 12.30 en 14.00 – 15.30
Lunch & koffie: We bieden combitickets aan met een lunch of koffie en taart ’to-go’. Het is ook mogelijk om dit ter plekke te bestellen.

Er zijn geen tickets meer beschikbaar, deze activiteit is uitverkocht.

Scroll naar boven