UITGESTELD – Dramma per Musica: Zeventiende-eeuwse muziek voor de passietijd

De voorstelling is uitgesteld, in lijn met de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus. 

Zondag 29 maart voert Ensemble Archipel op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen twee passiewerken uit: Le Reniement de Saint Pierre van Marc Antoine Charpentier (1636-1704) en het Oratorio per la Settimana Santa van Luigi Rossi (1598-1653). Kom genieten van deze relatief onbekende passiewerken. Ensemble Archipel is een muziekgezelschap van ervaren zangers en spelers gespecialiseerd in renaissance en barok.

Aanvang : 15.00 u.
Kaarten  : €17,50. De toegangsprijs is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling ENDLESS LIFE.
Bestel de kaarten online

Het is mogelijk om het concert te combineren met een bezoek aan de tentoonstelling ENDLESS LIFE en een bezoek aan restaurant DeZusters.

Alternatief voor de passie van Bach
Er is in Nederland een levendige traditie in het opvoeren van de passiewerken van Johan Sebastiaan Bach, de Mattheus Passion en de Johannes Passion. Minder bekend is dat ook al in de zeventiende eeuw muzikale drama’s werden gecomponeerd over Goede Vrijdag. Het Oratorio per la Settimana Santa, toegeschreven aan Luigi Rossi, werd gecomponeerd in Rome rond 1640 en geldt als de oudst bekende Passie. Verwant in stijl is Le Reniement de Saint Pierre van de Franse componist Marc Charpentier uit 1655.

Maximaal effect voor de toehoorder
Beide stukken ademen de geest van die tijd. De composities vergroten bepaalde gebeurtenissen in het bekende Bijbelverhaal uit en beogen een maximaal effect op de toehoorder. Het stuk van Charpentier volgt de tekst van het Evangelie van Mattheus en concentreert zich op het gevoelige moment van de verloochening van Jezus door Petrus. In het stuk van Rossi ligt de nadruk op de uitlevering van Jezus, waarna bij wijze van commentaar, een theatrale strijd losbarst tussen goede en kwade krachten.

Tentoonstelling ENDLESS LIFE
Voorafgaand aan het concert is het mogelijk om de presentatie ENDLESS LIFE te bezoeken waarin verschillende kunstenaars reflecteren op het oneindige leven. In het voormalige klooster met werk van; o.a. Isabelle Andriessen, Sander Breure & Witte Van Hulzen, Daan Couzijn, Robert Glas, Nathaniel Mellors (UK), Katja Novitskova (EE), Temra Pavlovic, Rustan Söderling (SWE), JCJ Vanderheyden en Hannes Wiedemann (DE). Daan Roosegaarde ontwierp voor ENDLESS LIFE een speciale opstelling van het interactieve landschap DUNE en LOTUS MODEL.

Vooraf uitgebreid lunchen bij DeZusters
Naast onze reguliere lunchkaart serveren onze chefs Niels van Zijl en Roy Wiggers op zondag ook een uitgebreide lunch. De reguliere prijs voor deze uitgebreide lunch is €35,00. Speciaal voor deze middag betaal je voor de combinatie lunch+ concert+ tentoonstelling €47,50. De combinatiedeal is alleen mogelijk is op de tijdstippen 12.00 en 13.00 uur, zodat dit goed aansluit op het concert. Reserveren kan via www.dezusters.nl. Gelieve bij de reservering aan te geven dat u de lunch combineert met het concert.

Scroll naar boven