High-tech kruidenworkshop

Restaurant DeZusters maakt gebruik van een kruidentuin van VaVersa. Met deze high-tech, verticale tuin kan de chef duurzame verse kruiden verwerken in het menu. Op zaterdag 22 augustus krijg je tijdens een workshop inzicht in de mogelijkheden van verticale landbouwtechnieken. Ook ontdek je de rol die technologie speelt in de toekomst van duurzame voedselsystemen. Uiteraard proef je ook enkele snacks, bereid met de producten uit de high-tech kruidentuin.

Let op: deze workshop wordt gegeven in het Engels!

Technologische innovatie in de voedingsindustrie

De wereldbevolking groeit tot 2050 met miljarden mensen. Dit legt druk op boeren: wereldwijd zou de voedselproductie met zo’n 70 procent verhoogd moeten worden. Tegelijkertijd is de landbouw verantwoordelijk voor ongeveer 25 procent van de CO2-uitstoot in de wereld, wat betekent dat deze industrie veel duurzamer moet worden. Deze twee factoren hebben inmiddels geresulteerd in een enorme technologische innovatie in de voedingsindustrie, waaronder verticale landbouw, plantaardige vleesvervangers en oogstrobots.

Workshop

Op 22 augustus leer je alle ins en outs kennen tijdens een workshop van VaVersa en DeZusters. Tijdens het eerste deel van de workshop ontdek je de verticale landbouwtechnieken en het concept van VaVersa én proef je enkele snacks van de chefs die zijn bereid met producten uit de tuin.

Het tweede deel van de workshop richt zich op de rol van technologie in de toekomst van voedsel. Je ontdekt verschillende technologische innovaties die in de voedingsindustrie plaatsvinden en we gaan in discussie over het onderwerp.

Praktische informatie

Tijd: 13.00 – 15.00
Prijs: € 27,50
Voertaal: Engels
Luncharrangement: Wanneer je de workshop combineert met een lunch bij DeZusters, ontvang je een totaalkorting van 25%. DeZusters biedt op zaterdag een kleine lunchkaart. Reserveren voor de lunch is niet nodig. De korting wordt verrekend aan de kassa.

Scroll naar boven