Maak Asjera’s terugkeer mee

Kom een dag beelden voor de installatie Asjera’s terugkeer meemaken met kunstenaar Marieke Ploeg. De meemaakdag op de buitenplaats begint om 10:00 ’s ochtends en duurt tot ongeveer 16:30. In de ochtend ga je de klei in mallen vormen en ’s middags worden de beelden gestookt in vuur in de tuin van de buitenplaats. Gedurende de dag wordt er met elkaar uitgewisseld over wat Asjera’s afwezigheid en haar herontdekking oproept. Per meemaakdag zijn 12 plekken beschikbaar, dus meld je snel aan! De tweede meemaakdag is op 16 juli.

Het werk van Marieke Ploeg is te zien in de tentoonstelling EXODUS. Met colonne van honderden kleine beeldjes van Asjera, het vrouwelijke evenbeeld van God, werkt Marieke, samen met haar medemakers, aan de terugkeer van de vrouwelijke kant van het Goddelijke. “De vrouwelijke kant van het Goddelijke is eeuwenlang onderdrukt. Dat werkt door in ieder van ons. Met mijn installatie van Asjera die terugkeert help ik de balans tussen mannelijk en vrouwelijk herstellen”, aldus Ploeg.

Praktische informatie

Datum: zondag 16 juli UITVERKOCHT & zondag 3 september UITVERKOCHT
Aanvang: We beginnen om 10:00 en sluiten rond 16:30 af. Fijn als je er op tijd bent. De eindtijd is een beetje afhankelijk van hoe snel het vuur brandt, dus het handig als je wat speling hebt.

Wil je iets meenemen dat om te delen delen en eten bij de lunch? Dat kan, dan maken we er een gezellige potluck-picknick van. In het restaurant kun je ook terecht voor koffie, lunch & lekkers.

Let op: Er wordt buiten gewerkt dus we raden aan rekening te houden met het weer. Klei maakt ook vlekken in kleding, maar deze gaan er makkelijk weer uit in de was. Omdat je bij het vuur gaat zitten kan het wel zijn dat je kleding naar rook gaat ruiken. Stevige schoenen of rubber laarzen zijn fijn.

Scroll naar boven