Pasen in het park: vier de lente op Doornburgh

Vier Pasen op Doornburgh van vrijdag 2 t/m maandag 5 april! Het park aan de Vecht staat in bloei en de biggetjes en lammetjes huppelen in de wei. Restaurant DeZusters biedt een paasbrunch aan, die online te bestellen is. Maak er een picknick van in ons park, te midden van de bloesem, of neem de brunch mee naar huis om samen aan tafel te eten. Drink koffie to go in het park en maak met de speciale wandelkaart een ommetje op de buitenplaats. De monumentale blikvanger tijdens je ontdekkingstocht: het achttiende-eeuwse hoofdhuis, dat fris in de lak staat.

Park van Doornburgh in bloei
De magnolia staat in bloei, er zitten blaadjes aan de bomen en de bijen zoemen in het rond: het is weer lente in het park van Doornburgh. Doornburgh is een geweldige plek voor een ommetje met het gezin. In de weide vind je volop stinzenplanten: verwilderde voorjaarsbloemen die je vindt rondom buitenplaatsen, kastelen en landgoederen. En sinds kort zijn er weer biggetjes en lammetjes! Speciaal voor Pasen is er een leuke wandelkaart, waarop de mooiste plekken in het park te ontdekken zijn. Ook is er een kraam met drankjes en lekkers, zodat je na je wandeling kunt nagenieten met een kop koffie.

Picknick met brunch van DeZusters
Het hele paasweekend biedt DeZusters, het restaurant van Buitenplaats Doornburgh, een heerlijke paasbrunch aan. De Brunch van DeZusters is te bestellen vanaf 2 personen en kost  € 24,75 per persoon. Het menu bestaat uit gerechten die chef Niels van Zijl bereidt met lokale ingrediënten, waaronder een luxe sandwich, een salade met verse kruiden, gazpacho en een zoet broodje. Bestellers ontvangen ook heerlijke kombucha van vlierbloesem. De brunch wordt geleverd in een picknickbox, inclusief borden en bestek. Perfect voor een picknick in ons park, dus neem je picknickkleed mee!

Bekijk het menu en bestel de Brunch van DeZusters via www.dezusters.nl/dezusters-paasbrunch.

Achttiende-eeuwse hoofdhuis weer uit de steigers
Het achttiende-eeuwse hoofdhuis stond een tijdlang in de steigers. Nu het schilderwerk aan de gevel is voltooid, is het rijksmonument weer in vol ornaat te zien. Het huis is één van de blikvangers van de buitenplaats. In 1772 kocht Jan Elias Huydecoper de buitenplaats, waarna het tot 1912 in bezit bleef van de familie Huydecoper van Maarseveen. Het hoofdhuis met prachtig beschilderde plafonds was een zomerverblijf voor de familie en werd gebouwd omstreeks 1721. Op termijn wordt ook het interieur gerenoveerd en gerestaureerd.

Praktische informatie
Het park van Doornburgh is dagelijks gratis toegankelijk voor een wandeling.
Koffie to go & wandelkaarten: vrijdag 2 t/m maandag 5 april, van 11.00 – 16.00 uur.
Brunch van DeZusters:
 vanaf 2 personen – € 24,75 per persoon. Neem je eigen kleedje mee! Menu, informatie & bestellen via www.dezusters.nl

Scroll naar boven