Symposium door KNOB

Het KNOB organiseert op vrijdag 3 november 3:4 | SYMPOSIUM BUITENPLAATS DOORNBURGH, in de Kapel van Doornburgh. Coen van der Heiden, Gerdy Verschuure-Stuip, Annemiek Braunius, Hilko Riepema, Maarten Beek en Bernard Colenbrander nemen u mee in de geschiedenis van de buitenplaats, Priorij Emmaus, de architectuur en ideologie van de Bossche School, ideeën voor herbestemming van het voormalige klooster en Post 65 discussies. Het team van Doornburgh zorgt voor een heerlijke lunch, aan het einde van de middag kunt u tijdens de rondleidingen de priorij en de buitenplaats verkennen. 

Aan de rand van Maarssen ligt Doornburgh, een buitenplaats uit de zeventiende eeuw die in 1957 door de Reguliere Kanunnikessen van het Heilig Graf werd betrokken. De zusters gaven opdracht aan Dom Hans van der Laan om volgens het maatstelsel van de Bossche School een klooster te bouwen. Uiteindelijk was het Jan de Jong, leerling van Dom Hans van der Laan, die de imposante Priorij Emmaus, waar de zusters tot 2016 woonden, ontwierp. Sinds 2018 is de buitenplaats opengesteld voor publiek met residenties, tentoonstellingen, workshops en lezingen op het snijvlak van kunst en wetenschap.

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 3 november
Tijd: 
10.00 – 16.30 uur
Prijs, programma & meer info: Zie de website van KNOB

Dit symposium is een co-productie van KNOB en Stichting Buitenplaats Doornburgh, mede mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

3 logos transparant
Scroll naar boven