Het Wilde Oog

3 september t/m 6 december 2020

Kunstenaarsduo ‘Het Wilde Oog’ presenteert op Buitenplaats Doornburgh een tentoonstelling bestaande uit een fotoserie die op de buitenplaats zelf is gemaakt, een reeks videoperformances en stillevens met rekwisieten in de kloosterruimtes. Hierin zijn uiteenlopende persoonlijkheden in verrassende situaties geportretteerd. De tentoonstelling geeft een nieuwe kijk op het voormalige klooster van Doornburgh.

Verwondering en verrassing

Het klooster van Doornburgh is een Gesamtkunswerk uit de jaren zestig, vol van geschiedenis en idealen. De tentoonstelling van Het Wilde Oog voegt daar een verrassende nieuwe laag aan toe. Het kunstenaarsduo nodigde verschillende persoonlijkheden uit, die gedreven worden door idealen van uiteenlopende aard: klederdracht, kunst, religie/spiritualiteit en sport. Deze modellen spelen een hoofdrol in een reeks theatrale composities met markante kunst en vervreemdende rekwisieten. Het resultaat is een tentoonstelling die nieuw licht werpt op het klooster van Doornburgh.

Over Het Wilde Oog

Hans Lemmerman en Inge van Run zijn de makers achter Het Wilde Oog. Samen ensceneren zij ontmoetingen en situaties die het alledaagse met het kunstzinnige combineren.Onder het motto Wild Kijken & Lenig Denken regisseren zij al twintig jaar lang theatrale composities op allerlei locaties. Het duo ontgint de eigen(aardig)heden van afzonderlijke mensen en plaatst deze binnen een verrassende context. Kenmerkend aan hun werkwijze is de zoektocht naar kortsluiting in beelden, die nieuwe energie en betekenis genereert.

De fotoserie is mede mogelijk gemaakt met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het K.F. Hein Fonds en het Fentener van Vlissingenfonds.

Informatie

Datum: 3 september t/m 6 december 2020
Tijd: 10.00 – 17.00. Wij werken met starttijden; wanneer je je ticket bestelt, kies je een starttijd. Er geldt geen eindtijd voor je ticket.
Tickets: Met een entreeticket voor Buitenplaats Doornburgh bekijk je de tentoonstelling. Binnenkort kun je via deze pagina je tickets bestellen.
Lunch & koffie: We bieden combitickets aan met koffie en/of taart. Het is ook mogelijk om dit ter plekke te bestellen.

Scroll naar boven