Tuinrondleiding

Ontdek de buitenplaats in bloei! Op zondag 28 juni vindt op Doornburgh een tuinrondleiding plaats. Deze rondleiding neemt bezoekers mee door het mooie park van Doornburgh, ontworpen door J.D. Zocher. Beheerder Markus Eeftinck Schattenkerk vertelt tijdens een voorjaarswandeling over de flora en fauna van de buitenplaats en hij beantwoordt vragen over dit historische park aan de Vecht.

Een historisch park aan de Vecht
Het park van Doornburgh heeft door de geschiedenis heen verschillende wijzigingen ondergaan. De buitenplaats was van oorsprong 0,85 hectare groot, maar door het verdwijnen van de drie naastgelegen buitenplaatsen beslaat het nu een oppervlakte van ruim 9 hectare. Aan het begin van de 19e eeuw is het park vormgegeven als Engelse landschapstuin, door de beroemde tuinarchitect J.D. Zocher. Deze stijl heeft de tuin van Buitenplaats Doornburgh nog steeds. Er groeien stinzenplanten: bijzondere voorjaarsbloemen die vooral op kastelen en buitenplaatsen voorkomen. Ook zijn er tal van vogels te zien. Markus vertelt over het beheer van het park en wat daarbij komt kijken. Benieuwd naar Markus en zijn verhaal? Bekijk het item bij BinnensteBuiten met Markus, onlangs uitgezonden bij de KRO-NRCV.

Lunch, koffie of een lekkernij
aansluitend of vooraf is het mogelijk om een lunch, lekkernij of koffie te bestellen. Het parkterras is geopend voor deelnemers aan de rondleiding. Een ticket voor de rondleiding biedt toegang tot de priorij.

Programma
Datum:
Zondag 28 juni 2020
Tijd:
11.00 – 12.00
Prijs: € 7,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis
Lunch & koffie: We bieden combitickets aan met een lunch of koffie en taart ’to-go’. Het is ook mogelijk om dit ter plekke te bestellen.

Scroll naar boven