Buitenplaats in bloei

Buitenplaats Doornburgh heeft de deuren opnieuw geopend. Bezoekers zijn welkom om te komen genieten van de natuur op de buitenplaats, de kunst van teamLab of een lunch van restaurant DeZusters. Buitenplaats Doornburgh zorgt voor passende hygiënemaatregelen, zodat bezoekers in alle veiligheid van de buitenplaats genieten. Bezoek is mogelijk met een ticket. Je reserveert voor een starttijd, zodat we controle houden op het aantal bezoekers.

Een veilig bezoek aan de buitenplaats

Sinds 4 juni is de priorij van Doornburgh weer geopend van donderdag t/m zondag. Reserveren is mogelijk voor verschillende momenten van de dag, verdeeld over vijf timeslots. Binnen de priorij zorgt de organisatie voor passende hygiënemaatregelen, waaronder een inrichting die zorgt voor 1,5 meter afstand, tickets met starttijd en extra reinigingsmiddelen voor bezoekers en personeel. Lees hier over alle maatregelen.

Nieuwe kunst: teamLab

De heropening van Doornburgh wordt gevierd met de komst van een digitaal kunstwerk van teamLab, een internationaal collectief gevestigd in Tokio. Het werk ‘Continuous Life and Death at the Now of Eternity’ verbeeldt een continu veranderende bloemenzee. Het kunstwerk beweegt mee met de tijd van de dag en ziet er dus tijdens ieder timeslot anders uit. Laat jezelf onderdompelen in dit bijzondere kunstwerk. (beeld: teamLab, Continuous Life and Death at the Now of Eternity, Digital Work, 9 channels, Endless © teamLab, courtesy Pace Gallery)

Interviewserie Tijdsvensters

In de filmzaal wordt de interviewserie Tijdsvensters doorlopend gepresenteerd. In deze serie gemaakt door De Bedachtzamen met Anna Peeters, reflecteren verschillende gasten op het begrip tijd. De serie geeft stof tot nadenken over de manier waarop wij tijd allemaal op onze eigen manier ervaren – zeker in deze uitzonderlijke tijd een actueel thema. De interviews zijn gefilmd op Doornburgh en brengen de buitenplaats op een prachtige manier in beeld.

Genieten in de binnentuin

In de binnentuin is het nu heerlijk vertoeven. Hier kun je genieten van een goede kop koffie met taart, heerlijke wijn, speciaalbier of fris in combinatie met een Borrelbox van ons restaurant DeZusters. De Dinerboxen worden nog tot 1 juli aangeboden, zodat je thuis ook kunt smullen van een beetje buitenplaats. Vanaf juli is restaurant DeZusters weer regulier geopend op vrijdag en zaterdag.

Parkbezoek met koffie en lekkernijen ‘to go’

Het park van Doornburgh is momenteel een lust voor het oog. Bewonder de bloemen, wandel door het bos, of neem een kijkje bij de schapen. Geniet van een hapje of drankje van DeZusters to go om buiten in het park te nuttigen. In ons park ligt vanaf juni bovendien een picknickterras met uitzicht op de Vecht.

Scroll naar boven