Binnentuin

Doornburgh priorij tuin
Begin 2018
Binnentuin in zomer bloei

Met respect voor de architectuur, de bestaande boom en het kruis heeft Karin een nieuwe plattegrond voor de binnenplaats ontworpen. De ingetogen stijl van het gebouw inspireerde haar tot het gebruik van beweging en natuurlijke kleuren. De tuin staat nu symbool voor het nieuwe hart van de priorij.

Ontwerp

Het beplantingsontwerp vormt de basis waarop de planten langzaam hun eigen plek innemen. Sommige planten zaaien zich uit, anderen zoeken met een wortels een optimale groeiplek. De planten zullen zo het ontwerp in de loop van de tijd veranderen. Hierdoor is de tuin op deze stille en rigide plek constant in beweging, zowel bovengronds als ondergronds. Het aanzicht verandert per seizoen en door de verschillende invalshoeken van het licht, ziet de tuin er ook vanaf de rondgang, van alle kanten anders uit. Veel van de planten, bloemen en kruiden zijn eetbaar en worden gebruikt in de keuken van de horeca.

Karin Blom van Assendelft

Na de opleiding Architectural Design aan de Gerrit Rietveld Academie en vele jaren werken binnen de architectuur, verschoof de interesse van Karin Blom van Assendelft zich naar de natuur. Met name het combineren van grassen en eenjarigen met vaste planten blijft haar fascineren en uitdagen.

Binnentuin: dronefoto

Scroll naar boven