Grote Rondleiding

Tijdens de grote rondleiding ontdek je de verschillende monumenten op onze buitenplaats aan de Vecht. De Doornburgh-gids van de dag neemt je mee langs de geschiedenis van de buitenplaats tot het heden. Je bezoekt het voormalige klooster uit de jaren ’60 en ook het 18e-eeuwse hoofdhuis van Doornburgh wordt speciaal voor deze rondleiding geopend.

Bijzondere gebouwen en objecten

De buitenplaats bestaat uit een park, ontworpen door J.D. Zocher. Hier bevinden zich diverse rijksmonumenten, zoals een smeedijzeren hekwerk uit 1725 aan de Vechtzijde, een 19e-eeuwse ijskelder en de priorij uit 1966 in de stijl van de Bossche School. Wekelijks zijn er rondleidingen door de priorij, maar alleen tijdens deze grote rondleiding bezoek je ook het 18e-eeuwse hoofdhuis.

Geschiedenis

Buitenplaats Doornburgh bestaat al sinds de 17de eeuw en was lange tijd in bezit van de familie Huydecoper. In 1966 verrees hier een nieuw klooster, de priorij. Tot 2016 woonde hier een zusterorde, de Kanunnikessen van het Heilig Graf. Het gebouw is ontworpen door architect Jan de Jong. Het heeft de stijl van de Bossche School, een herkenbare architectuur die gebaseerd is op het gedachtegoed van monnik/architect Dom Hans van der Laan. Mede dankzij het originele meubilair is de sfeer van het voormalig klooster nog duidelijk voelbaar. De gids vertelt je meer over de idealen van deze architecten en de filosofie achter deze bouwstijl.

Lunch, koffie of een lekkernij

In de binnentuin van de priorij kun je genieten van koffie, lunch en ander lekkers.

Praktische informatie

Datum: Iedere tweede zondag in de maand
Tijd: 11:00 – 12:30
Prijs: volwassenen € 10, kinderen t/m 12 jaar gratis
Combiticket: We bieden combitickets aan met een koffie en/of taart. Het is ook mogelijk om dit ter plekke te bestellen.

Scroll naar boven