Roos van Geffen

Kunstenaar Roos van Geffen werkt met video, installatie en fotografie. De centrale vraag die zij stelt in haar kunstpraktijk is: Wat betekent het om mens te zijn? Ze onderzoekt verschillende manieren om het mens-zijn zelf te onthullen, waarbij het lichaam (of delen ervan) de vertolker is van abstracte ideeën. Haar artistieke proces is fenomenologisch van aard en begint vaak met het onderzoeken van haar persoonlijke levenservaring, die ze in het uiteindelijke werk verbindt met grotere tendensen.

Vaak volgt Roos van Geffen gebeurtenissen in tijd en leg deze repetitieve beelden vast op camera, waardoor de tijd in de kleine nuances en verschillen voelbaar wordt. In veel van haar werken is het proces van aantasting, vervorming of vernietiging van het lichaam te zien, verwijzend naar de broze, tijdelijke en kwetsbare aard van het leven.

Roos studeerde scenografie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Haar autonome werk was o.a. te zien in The Human Impacts Centre (VS), Palazzo Barolo (IT), Museum Tot Zover en Museum Jan Cunen (NL), Battersea Arts Centre (VK), The Art Pavillion (VK), Fotodok Utrecht, Stedelijk Museum Schiedam, VOX-POP Amsterdam.

Het werk van Roos is te zien in de tentoonstelling Prikkel.

Eerder werk van Roos:

Scroll naar boven