Wianda Keizer

Wianda Keizer (1969) brengt via haar werk een ode aan de eenvoud en de kracht van de materie. Haar ruimtelijke werk ontstaat door het rangschikken, ordenen en herhalen van verschillende materialen. Daarmee maakt ze schijnbaar rustige en sobere beelden met een sfeer van poëzie, maar dan zonder woorden. Haar werkproces is een zoektocht naar vorm en lijn, naar schoonheid, zonder te willen pronken. Een zoektocht naar stilte, harmonie en ontroering, zonder sentimentaliteit.

Keizer neemt lijnen uit de natuur en architectuur als uitgangspunt. Hun gelaagdheid en structuur zijn voor haar mooie ‘voor-beelden’. Zelf zegt zij daarover:

Mijn installaties zijn reacties op de ruimte waarin het werk zich bevindt. Ik reageer op de kleur, structuur, sfeer, licht of de lijnen van de ruimte of de plek. Vaak maak ik de installatie op de plek zelf. Het moet iets worden waar de plek als het ware om vraagt.

Tijdens haar residentie op Buitenplaats Doornburgh heeft Wianda werk gemaakt voor de tentoonstelling EXODUS die vanaf maart t/m september 2023 op de buitenplaats te zien was.

De theekoepel die Wianda Keizer voor haar onderzoek in de tuin van Doornburgh realiseerde.

Scroll naar boven