Aleksandra Gaca

In samenwerking met het TextielMuseum organiseren we een artist talk met kunstenaar en textielontwerper Aleksandra Gaca. Aleksandra bracht eind 2021 een periode bij Buitenplaats Doornburgh door als artist in residence en liet zich voor haar architectonische textielobjecten inspireren door de architectuur van het klooster. Zij realiseerde haar driedimensionale weefwerken vervolgens in samenwerking met het TextielMuseum in Tilburg. Deze werken zijn nu te zien in de groepstentoontelling Vorm aan de Vecht.

Aleksandra liet zich voor haar werk inspireren door de architectuur van het klooster, de omgeving en het ritme van de dagen. Ze verdiepte zich met name in het plastisch getal – de door dom Hans van der Laan ontwikkelde vormenleer waarop ook de architectuur van het klooster van Doornburgh is gebaseerd. Het nieuwe werk is onderdeel van een doorlopend onderzoek dat Aleksandra doet naar driedimensionaal geweven textiel. Hiertoe behoren de uitgesproken ruimtelijke constructies op architectonisch schaal getiteld Woven Space, die in de tentoonstelling te zien zijn. Deze werken zijn gerealiseerd in samenwerking met TextielMuseum | TextielLab in Tilburg.

Programma

Op zaterdag 27 augustus zal Aleksandra een presentatie geven over haar werk, en vervolgens in gesprek gaan met Judith Peskens, productontwikkelaar bij het TextielMuseum. De middag wordt gemodereerd door Marsha Simon.

Na afloop kun je een drankje drinken in de binnentuin. Als je wilt blijven eten bij het restaurant DeZusters, dan raden we aan van de voren te reserveren via de website www.dezusters.nl

Praktische informatie

Datum: 27 augustus 2022
Tijd: 15:00
Met een ticket voor de lezing kun je ook de tentoonstelling Vorm aan de Vecht bezoeken.

Scroll naar boven