Concertreeks jonge pianisten – Antonia Miller en Alexander Kashpurin

Buitenplaats Doornburgh presenteert in samenwerking met pianiste Carol Ruiz en het Centro de Estudios Pianisticos (CEP) een reeks concerten met jonge, veelbelovende pianisten. Het CEP heeft sinds de lente een professionele concertvleugel in bruikleen gegeven aan de buitenplaats, dus onze kapel is nu een hoogdwaardige concertlocatie geworden! Van april tot en met het eind van 2022 is iedereen welkom om met ons te genieten van de sterren van de toekomst.

Nieuw Nederlands én internationaal piano-talent beklimt bij ons het podium voor een combinatie van solo pianorecitals met (modern) klassieke muziek en kamermuzieksessies met meerdere musici (strijkers en zang), alle concerten worden omlijst met een introducerende lezing.

Het derde concert in de reeks is op 25 augustus en wordt gegeven door Antonia Miller (DE, 1994) en Alexander Kashpurin (RU).

De jonge pianiste Antonia Miller speelt al vanaf 10-jarige leeftijd piano en heeft de laatste jaren een groeiende internationale reputatie verworven door talrijke optredens in verschillende landen. Ze volgde masterclasses bij beroemde pianisten als Andrzej Jasinski, Eldar Nebolsin, Janina Fialkowska, Wolfgang Manz, Vanessa Latarche, Alon Goldstein, Josu de Solaun en Marta Gulyas. Naast haar solo-optredens is Antonia Miller een zeer actieve en gepassioneerde kamermusicus, liedbegeleider en pianopedagoog.

Alexander Kashpurin is een gedreven concertpianist uit St. Petersburg die in zijn spel altijd veel diversiteit laat zien. Hij staat bekend om zijn eerlijke, muzikale persoonlijkheid en uitmuntende technische vaardigheden. Deze jonge virtuoos speelt graag in Europa waar hij zijn hart aan heeft verpand en waar velen hem graag horen spelen. Afgelopen jaar heeft hij masterclasses gevolgd bij de bekende pianist Louis Lortie aan de Queen Elisabeth Music Chapel in Brussel.  Deze Music Chapel, opgericht in 1939, is een hoogstaande opleiding voor uitzonderlijk getalenteerde en  uitmuntende jonge musici. In november 2021 won Kashpuring de 1e prijs van de international piano competitie ‘Les Etoiles du piano’. Geregeld is hij als solist, al dan niet met orkest, op grote concertpodia te vinden, en het is een hele eer hem bij de buitenplaats te mogen ontvangen!

Klik hier om tickets te kopen.

Programma 25 augustus

Antonia Miller
4 Klavierstücke Op.119 – B.Brahms 
15 Ungarische Bauernlieder, Sz.71 – B.Bartók 
Csardas obstinee S223 & Csardas macabre S224 – F.Liszt 
Swanee – The man I love – I got rhythm – G. Gershwin 

Pauze

Alexander Kashpurin
24 Preludes, op. 28 – F.Chopin
“Andante maestoso” from the ballet “The Nutcracker”– P. Tchaikovsky – M. Pletnev

Praktische informatie:

Datum: 25 augustus
Tijd: 20:00 u.
Duur programma: 115 minuten, 15 minuten pauze

Foto door Dirk-Jan Visser

Volledige programma van de concertreeks:

Donderdag 21 april – Carol Ruiz (SP)
Aanvang: 20:00u.
Duur programma: 60 minuten

Donderdag 16 juni – Veerle Winkelmolen (NL)
Aanvang: 20:00u.
Duur programma: 60 minuten

Donderdag 25 augustus – Antonia Miller (DE) en Alexander Kashpurin (RU)
Aanvang: 20:00u.
Duur programma: 115 minuten, 15 minuten pauze

Donderdag 20 oktober – Evelina Argyrou en Alexandros Chouros (GR)
Aanvang: 20:00u.
Duur programma: 60 minuten

BONUS concert: Donderdag 1 december – Andrés Navarro (SP), artist in residence CEP
Aanvang: 20:00u.
Duur programma: 60 minuten

Dit programma is mede mogelijk gemaakt dankzij het Centro de Estudios Pianisticos en Cultuurfonds Stichtse Vecht.

Scroll naar boven