Over de architectuur van Jan de Jong

Tijdens Open Monumentendag 2022 organiseren we samen met de Jan de Jong Stichting een lezing over de architect van het klooster van Doornburgh. Jan de Jong is de meest vermaarde leerling van de architect/monnik Dom Hans Vanderlaan en vertegenwoordiger van de architectuurstroming die de Bossche School wordt genoemd. Op 10 september zal architect en bestuurslid van de Jan de Jong Stichting, Fred Humblé een lezing geven over het bijzondere oeuvre van Jan de Jong.

De Jong bouwde het klooster van Doornburgh in opdracht van de Kanunikessen van het Heilig Graf, die vanaf de oplevering in 1966 t/m de verkoop van het landgoed in 2016 hebben gewoond. In de lezing gaat architect Fred Humblé in op het bijzondere oeuvre van Jan de Jong en de plaats die het ontwerp voor de Priorij Doornburgh daarin heeft.

Fred Humblé (1954) studeerde aan de Technische Universiteit in Eindhoven en is oprichter van het bureau Martens Willems & Humble architecten. Hij gaf les aan diverse onderwijsinstituten en is bestuurslid van de Jan de Jong Stichting.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 10 september
Tijd: 15:00
Met een ticket voor de lezing kun je ook de tentoonstelling Vorm aan de Vecht bezoeken.

Scroll naar boven