Bart Lunenburg

7 oktober 2022 t/m 8 januari 2023

Buitenplaats Doornburgh presenteert NIEUW WERK, een tentoonstelling waarin drie kunstenaars het werk tonen dat zij tijdens een residentie op de buitenplaats maakten. Elk geeft een heel eigen perspectief op de omgeving, de natuur en de architectuur van het voormalig klooster. In het najaar van 2022 zie je NIEUW WERK van residenten Bart Lunenburg, Natalia Ossef en Chae Eun Rhee.

Korte documentaire over Bart’s residentie bij Buitenplaats Doornburgh

Bart Lunenburg (1995) is multidisciplinair kunstenaar uit Utrecht met een fascinatie voor architectuur. Samen met Kunsthal Kade in Amersfoort werd Bart geselecteerd voor een residentieperiode op Buitenplaats Doornburgh in het kader van de tentoonstelling BAKSTEEN, welke tegelijktijdig bij Kunsthal KAdE plaatsvindt.

In het voorjaar van 2022 deed Bart zijn onderzoek bij Doornburgh. Hij heeft zich tijdens de residentie verdiept in de architectuur van het voormalig klooster. Hierbij verbindt Bart de tradities van baksteenbouw met de tradities van de textielgeschiedenis, in het bijzonder van het weven. Dit tegen de achtergrond van de Dom Hans van der Laan’s architectuur en zijn verhoudingenleer.

Voor de presentatie op Doornburgh maakt Bart site-specific werken in de dubbele pandgang van het voormalig klooster, ook worden zijn tekeningen getoond en meerdere sculpturen van zowel hout als baksteen.

Schets voor een weefinstallatie
Bart Lunenburg bij Buitenplaats Doornburgh
Foto: Wouter le Duc
Scroll naar boven