Natalia Ossef

Buitenplaats Doornburgh presenteert NIEUW WERK, een tentoonstelling waarin drie kunstenaars nieuw werk laten zien dat zij tijdens een residentie op de buitenplaats maakten. Elk geeft een heel eigen perspectief op de omgeving, de natuur en de architectuur van het voormalig klooster. In het najaar van 2022 zie je NIEUW WERK van residenten Bart Lunenburg, Natalia Ossef en Chae Eun Rhee.

Korte documentaire over Natalia Ossef bij Buitenplaats Doornburgh


Natalia Ossef
(1983) woont in Utrecht en maakt video’s, foto’s en installaties. Het werk van Natalia kenmerkt zich door het spanningsveld tussen de geschiedenis en de actualiteit, tussen het individu en het collectief. In haar vroege werk verwees zij naar haar herinneringen aan haar geboorteland Syrië. Sindsdien breidde ze haar palet uit met performances waarin de veerkracht en de kwetsbaarheid van het landschap de hoofdrol speelt. Natalia doorgraaft en doorwerkt dat landschap, letterlijk en figuurlijk, om de verschillende lagen van het verleden te begrijpen. Hoe weerklinken historische oerbeelden in het heden?

Op Doornburgh heeft zij zich verdiept in de historie van de buitenplaats en het landschap. In een combinatie van installaties, fotografie, video en registraties van landart performances vertelt zij een gelaagd verhaal in een intieme en persoonlijke zoektocht naar balans en een betekenisvolle relatie met het verleden.

Werktafel
Natalia Ossef bij Buitenplaats Doornburgh
Foto: Lize Kraan
Filmstill uit ‘Reassemble’ van Natalia Ossef