teamLab

4 juni t/m 30 augustus 2020

In de zomer van 2020 was op Buitenplaats Doornburgh een kunstwerk te zien van van teamLab, een internationaal kunstenaarscollectief gevestigd in Tokio. Het kunstwerk is een digitale bloemenzee die meebeweegt met de tijd van de dag. Joanna van Dorp, Directeur van Stichting Buitenplaats Doornburgh: “De kunst van teamLab past heel goed bij Doornburgh. Dit kunstwerk lijkt de tijd te vertragen. Je kunt er lang naar kijken en er helemaal in verdwijnen.” Het kunstwerk maakt deel uit van Buitenplaats in bloei, het lenteprogramma van Doornburgh.

teamLab, Continuous Life and Death at the Now of Eternity, Digital Work, 9 channels, Endless © teamLab, courtesy Pace Gallery

Wereldberoemd & innovatief
Het innovatieve, internationale kunstcollectief teamLab bestaat uit meerdere honderden leden; van ingenieurs tot kunstenaars, van wiskundigen tot architecten. In deze samenwerking komen kunst, wetenschap en natuur samen. Het collectief maakt internationaal furore met interactieve kunstwerken die reageren op bewegingen van bezoekers. Te midden van deze digitale projecties waant de bezoeker zich in een kleurrijke wereld vol wonderlijke natuurverschijnselen die alle zintuigen prikkelen.

Digitale bloemenzee
Buitenplaats Doornburgh verwelkomt het werk ‘Continuous Life and Death at the Now of Eternity’, een grote video-installatie op diverse monitoren. Bezoekers worden uitgenodigd om het werk in alle rust te bekijken in één van de kapellen in de Priorij, het voormalige kloostergebouw van Buitenplaats Doornburgh. Tussen zonsopgang en zonsondergang verandert de video van kleur en het kunstwerk ziet er op elk moment van de dag anders uit. Joanna van Dorp: “Het is heel bijzonder dat we een werk van dit wereldberoemde kunstcollectief kunnen tonen. De kunstwerken van teamLab laten met technologie de grenzen tussen kijker en het kunstwerk vervagen. Het sluit mooi aan bij de moderne architectuur van onze priorij die ook de bezoeker verleidt tot rust en verdieping.”

Buitenplaats in bloei
Het kunstwerk van teamLab is onderdeel van het seizoensprogramma van Doornburgh, Buitenplaats in bloei. Geniet van de natuur, eet bij DeZusters of neem deel aan één van de rondleidingen.

Informatie
Datum: 
4 juni t/m 30 augustus 2020
Tijd: 10.00 – 17.30. Wij werken met starttijden; wanneer je je ticket bestelt, kies je een starttijd. Er geldt geen eindtijd voor je ticket.
Lunch & koffie: We bieden combitickets aan met koffie en/of taart. Het is ook mogelijk om dit ter plekke te bestellen.

Meer informatie
Ga naar de website van teamLab

Scroll naar boven