Concertreeks jonge pianisten – Andrés Navarro

Buitenplaats Doornburgh presenteert in samenwerking met pianiste Carol Ruiz en het Centro de Estudios Pianisticos (CEP) een reeks concerten met jonge, veelbelovende pianisten. Het CEP heeft sinds de lente een professionele concertvleugel in bruikleen gegeven aan de buitenplaats, dus onze kapel is nu een hoogdwaardige concertlocatie geworden! Van april tot en met het eind van 2022 is iedereen welkom om met ons te genieten van de sterren van de toekomst.

Nieuw Nederlands én internationaal piano-talent beklimt bij ons het podium voor een combinatie van solo pianorecitals met (modern) klassieke muziek en kamermuzieksessies met meerdere musici (strijkers en zang). Op donderdag 1 december is alweer het vijfde en laatste concert van de reeks dit jaar. Dit wordt gegeven door de Spaanse pianist Andrés Navarro.

Andrés Navarro Comas is een jonge pianist die in zijn interpretaties de rijkdom van de gevoelens en emoties in het repertoire dat door de geschiedenis heen is gecreëerd en dat deel uitmaakt van ons cultureel erfgoed probeert over te brengen. Hij speelt de stukken die hij uitvoert altijd met de grootst mogelijke eerlijkheid en eenvoud met betrekking tot het muzikale idee van de componist, terwijl hij het zodanig transformeert dat er een band ontstaat die de componist met het publiek verenigt.

Klik hier om tickets te kopen.

Programma 1 december 2022

W. A. Mozart (1756 – 1791)
Sonata en Re mayor KV 576
Adagio
Allegro
Allegretto

Debussy (1862-1918)
Images 2ème cahier
Cloches à travers le feuilles
Et la lune descend sure le temple qui fut
Poissons d’or

Robert Schumann (1811 – 1856)
Schumann Fantasie Op 17
Durchaus phantastisch un leidenschaftlich vorzutragen
Mässig. Durchaus energisch
Langsam getragen. Durchweg leise zu halten.

Praktische informatie:

Datum: donderdag 1 december
Tijd: 20:00 u.
Duur programma: 60 minuten, geen pauze

Dit programma is mede mogelijk gemaakt dankzij het Centro de Estudios Pianisticos en Cultuurfonds Stichtse Vecht.

Scroll naar boven