Lezing “Stilte in de kerk”

Ter ere van de Dag van de Architectuur bespreken we de architectonische taal van het voormalige Klooster, Priorij Emmaus. Tijdens deze lezing maak je kennis met het gebouw, de ideologieën van de architecten en leer je luisteren naar de stilte in de kerk. Kijk met nieuwe kennersogen naar de architectuur van het voormalige woonhuis van de kanunnikessen.

Wie voormalig klooster, Priorij Emmaus, binnenstapt, hoort eigenlijk niets maar voelt daarentegen veel. De gangen en ruimtes spelen in op je gevoel door het concrete materiaalgebruik, de sobere vormgeving en repetitieve elementen. Het zijn de kenmerken van de Bossche School architectuur, een stroming uit de jaren zestig van de twintigste eeuw. Op dit moment is de Priorij het ideale canvas voor tentoonstellingen en diners, maar toen uitermate geschikt voor de groep kanunnikessen om in totale contemplatie naar binnen te keren. Deze sereniteit komt ook omdat er een speciale maatverhouding is. Een maatverhouding die door de grondlegger van de Bossche School zelf is ontwikkeld en hier in de Priorij Emmaus meetbaar is. Al is het niet nodig om te meten, we voelen die berekening in het klooster intuïtief nog meer.

Priorij

Lunch
Restaurant DeZusters serveert aansluitend aan de lezing een speciale uitgebreide Zondagslunch in de Refter. Reserveer een combiticket voor lezing + deze speciale lunch hier.

Praktische informatie

Datum: zondag 18 juni 2023
Tijd: 11:30 – 12:30 uur
Prijs: € 5,-
Tickets kunnen online of aan de deur gekocht worden.

Scroll naar boven