Concertreeks STEK – Rising waves

Let op! De tijd van dit concert is veranderd naar 11:30 uur.

Buitenplaats Doornburgh en Syrène Saxofoonkwartet presenteren de nieuwe concertreeks ‘STEK’. De concertreeks bestaat uit drie concerten met verschillende thema’s en muzikanten. De derde editie, op zaterdag 30 december, is samen met violist Merel Vercammen.

De Syrènes voelen zich in en rondom het water op hun best. Hebben zich al eerder letterlijk ondergedompeld in Water Music van Händel met soundscapes “Underwater” van Celia Swart (improvisaties). Samen met violiste Merel Vercammen begeven zij zich voor één keer niet in hun vertrouwde wilde wateren, maar op glad ijs en maken een programma over de waterstijging. Waar in Underwater het water langzaam begint te stijgen, staat het water in The Waves aan de lippen. In The Lark Ascending stijgt de leeuwerik op boven het water uit.

Onderdeel Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Tussen Kerst en Oud & Nieuw vindt de 20e editie het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht plaats. Janine Jansen zal deze speciale lustrumeditie haar eigen vrienden weer uitnodigen en een prachtig programma gaan samenstellen. Doornburgh is één van de locaties van dit bijzondere festival. Het concert ‘Rising waves‘ is naast onderdeel van de concertreeks STEK, ook onderdeel van het IKFU.

Programma 30 december

Arvo Pärt (1935) – Fratres (1977)

Celia Swart (1994) – Underwater I

Jacob ter Veldhuis (1951) – The Waves

Celia Swart – Underwater II

Philip Glass (1937) – Saxofoonkwartet no. 1 (1995)

Celia Swart – Underwater III

Vaughan Williams (1872-1958) arr. M. Gerigk – The Lark Ascending (1914)

Jacob ter Veldhuis arr. A. Kleinpenning – Paradiso (2007) – VII. Heaven of Love

Praktische informatie

Datum: zaterdag 30 december
Aanvang: 11:30 uur, het programma duurt ongeveer een uur

Concertreeks STEK

De reeks STEK loopt t/m december 2023. Lees snel verder wat er nog meer op de plannig staat:

Zaterdag 8 juli – An American (picknick) in Paris
Frisse en zwoele klanken van zowel Gershwin als Ravel klinken in de binnentuin van Buitenplaats Doornburgh. Het programma wordt afgewisseld met een selectie van Franse Chansons en liedjes van Gershwin gezongen door Sterre Konijn. Inclusief amuse en drankje.

Zaterdag 16 september -Wachten is wat een tuin overkomt
Vergankelijkheid en verwondering staan centraal. Er klinkt o.a. een bijzondere bewerking van “Der Tod und das Mädchen” van Schubert en er is timelapse fotografie van Heidi de Gier. Voorafgaand aan het concert is er een instrumententuin voor de piepjonge bezoekers.

Zaterdag 30 december – Rising Waves
Samen met violiste Merel Vercammen presenteren de Syrènes een programma over waterstijging. Indrukwekkende muziek van Arvo Pärt, het troostende Lark Ascending van Vaughan-Williams en tijdloosheid in The Waves van Jacob ter Veldhuis. Waar in Underwater het water langzaam begint te stijgen, staat het water in The Waves aan de lippen. In The Lark Ascending stijgt de leeuwerik op boven het water uit.

Scroll naar boven