ENDLESS LIFE

13 september 2019 t/m 29 maart 2020

Is het straks mogelijk om ons leven eindeloos te verlengen? Van 13 september 2019 t/m 29 maart 2020 verkennen hedendaagse kunstenaars en wetenschappers dit thema op Buitenplaats Doornburgh in ‘ENDLESS LIFE. Kunst & wetenschap over het oneindige leven.’

Naast de tentoonstelling delen toonaangevende experts hun kennis in lezingen over het eeuwige leven. Bezoek de tentoonstelling, ontdek de verrassende kunstwerken, maak kennis met het voormalige kloostergebouw. Elke zaterdag is er om 11.00 een rondleiding van 45 minuten door het gebouw waarin meer wordt verteld over de architectuur en de historie van de locatie.

Openingstijden: vrij- t/m zondag 10.00 tot 17.00 u.
Kaarten € 10,00 regulier / € 7,50 student, kinderen t/m 12 gratis. (Museumkaart niet geldig)
Het weekend van 13 – 15 maart is ENDLESS LIFE gratis toegankelijk voor leden van We Are Public! Reserveer je ticket hier.

Bestel kaarten online of koop deze op Doornburgh = pin only
Zaterdag rondleiding aanvang 11.00 = € 5.00 (reserveren wenselijk info@buitenplaatsdoornburgh.nl o.v.v rondleiding priorij +datum )

Oneindig leven mogelijk?
Het leven is eindig: cellen in ons lichaam verouderen en dit verval leidt uiteindelijk tot onze dood. Uit recente wetenschappelijke ontdekkingen blijkt dat deze veroudering te vertragen is en dat sommige cellen zelfs weer jonger kunnen worden. Eindeloos leven is een diep verlangen dat in veel culturen is verwoord en verbeeld. Wetenschappers hopen het verval tegen te gaan door nieuwe organen, slimme implantaten, gentherapie of zelfs met een uitgebalanceerd dieet.

Tijdens ENDLESS LIFE reflecteren van 13 september 2019 t/m 29 maart 2020 kunstenaars en wetenschappers over de verlenging van het leven. Want hoe ziet onze wereld er straks uit als de dood niet voor iedereen meer een vaststaand feit is? Op Buitenplaats Doornburgh komen tijdens ENDLESS LIFE in de lezingen en de tentoongestelde kunst verschillende perspectieven aan bod.

Kunst en wetenschap
In de priorij is kunst te zien van Isabelle Andriessen, Sander Breure & Witte Van Hulzen, Daan Couzijn, Robert Glas, Nathaniel Mellors (UK), Katja Novitskova (EE), Temra Pavlovic, Rustan Söderling (SWE), JCJ Vanderheyden en Hannes Wiedemann (DE). De interactieve werken ‘Dune’ en ‘Lotus’ van Daan Roosegaarde geven bezoekers een glimp van hoe deze kunstenaar een toekomst ziet: een mix van technologie en creativiteit waar de grenzen tussen de geesteswetenschappen en de wetenschappen vervaagt. Curator beeldende kunst Zippora Elders; “Endless Life is een interdisciplinair programma waarin we reflecteren op eeuwig leven – in relatie tot lichaam, ziel en bezieling, kwetsbaarheid, betekenis van het bestaan, tijdsbeleving, ongemak, het organische, nieuwe technologie, en het onvoorstelbare. Uiteenlopende kunstenaars worden samengebracht met praktijken die daarop aansluiten. Op Doornburgh vervlechten verbeelding en wetenschap.”

Zaterdag rondleiding
Meer leren over de architectuur en geschiedenis van Doornburgh? Elke zaterdag is er om 11.00 een rondleiding door het markante gebouw van de priorij. Bezoekers krijgen in deze rondleiding door dit voormalige klooster meer informatie over de bijzondere architectuur en geschiedenis van Doornburgh. Laat bij de kassa even weten dat u interesse heeft in deze rondleiding (max 25 deelnemers). Vooraf reserveren is wenselijk vooral voor groepen: info@buitenplaatsdoornburgh.nl o.v.v rondleiding priorij +datum. € 5,00 regulier, kinderen t/m 12 gratis.

Lezingen: Doornburgh Dialogen
Tijdens ENDLESS LIFE bespreken diverse wetenschappers en experts in lezingen welke innovaties er binnenkort aankomen op het gebied van het eindeloze leven en wat de gevolgen kunnen zijn voor ons als samenleving en de planeet. Moeten we wel naar levensverlenging en onsterfelijkheid streven? Te gast zijn o.a. hoogleraar gerontologie en verouderingsonderzoeker Andrea Maier, wetenschapsfilosoof Trudy Dehue en filosoof René ten Bos. Binnenkort:

Lezingen
Za 14 maart      :  Andrea Maier: Eeuwig houdbaar? 

Restaurant
DeZusters is het restaurant op Doornburgh. Hier kun je lunchen, of aanschuiven voor een bijzonder diner: chefs Roy Wiggers en Niels van Zijl koken een vast, uitgebreid vijfgangenmenu met lokale producten volgens het ‘table d’hôtes’-principe. De chefs laten zich door ENDLESS LIFE inspireren. Gasten kunnen de tentoonstelling voorafgaand aan het diner bezoeken tegen een gereduceerde prijs. Op zondag kan dit in combinatie met de uitgebreide lunch.

 
 
Scroll naar boven