Eva Spierenburg en Cecilia Rebergen

Zaterdag 23 september gaat curator en schrijver Lieneke Hulshof in gesprek met kunstenaars Eva Spierenburg en Cecilia Rebergen over hun werk in de tentoonstelling EXODUS. In het kader van deze tentoonstelling organiseren we een aantal Artist Talks waar ruimte om dieper in te gaan op de diversiteit aan verhalen die in de tentoonstelling naar voren komen. De artist talk start om 14:00 en duurt ongeveer een uur. Lees hieronder meer over het werk van Eva en Cecilia.

EXODUS

Met EXODUS laten wij een meerstemmig verhaal klinken over de maatschappij van vandaag. Verhalen van aanstormende en gevestigde kunstenaars. Verbeeldingen van mensen met verschillende ervaringen en culturele achtergronden, uitgedrukt in zeer diverse kunstvormen.

Eva Spierenburg – Uit de serie ‘Nu mag je lijden’

Eva Spierenburg

Eva Spierenburg ziet het Paradijsverhaal uit het Bijbelboek Genesis als een “omgekeerde Exodus”. Ze verbeeldde scenes uit dit verhaal door vogels te transformeren tot de eerste mensen in haar serie ‘Nu mag je lijden’ die te zien is in de tentoonstelling EXODUS. Thema’s als schuld, schaamte en sterfelijkheid komen tot uitdrukking in de houdingen van de armen van Adam en Eva – kuis voor de borst en de schaamstreek of het omklemmen van de keel. Ze putte hiervoor inspiratie uit middeleeuwse en vroege Renaissance-afbeeldingen. “Die vind ik eerlijk, juist omdat ze niet perfect zijn”, aldus Spierenburg. 

Handgemaakte zeepjes van Cecilia Rebergen
Work-in-progress op de buitenplaats

Cecilia Rebergen

Cecilia Rebergen woonde en werkte drie maanden op de buitenplaats. Tijdens haar residentie bij Doornburgh werkte ze onder andere met geur. EXODUS bracht haar terug naar haar eigen reizen, waarop ze altijd iets meeneemt dat herinnert aan thuis. Hiervoor gebruikte ze geur, die je kan meevoeren naar een andere plek of tijd. Rebergen verwerkte in deze sculptuur haar zeep, gemaakt met materialen die ze op de buitenplaats vond, zoals rozenbottels, walnootschillen, hout en palmkool.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 23 september
Tijd: 14.00 – 15:00
Prijs incl. tentoonstelling: € 20,00, met korting € 15,00 (korting is geldig bij vertoon van een Museumkaart, ICOM pas of Studentenpas, of voor jongeren t/m 18 jaar)

Scroll naar boven