Rondleiding met een kunstenaar – Celine van den Boorn

Elke eerste zaterdag van de maand is er een rondleiding door de tentoonstelling EXODUS. De gids neemt je mee langs alle werken in de tentoonstelling, en zal uitgebreider ingaan op de thema’s die aan bod komen. Én elke keer sluit een van de kunstenaars van de tentoonstelling aan om meer over zijn of haar werk te vertellen. De rondleidingen starten om 14:00 en duren ongeveer een uur. De rondleiding van 1 april is met kunstenaar Celine van den Boorn, het start om 14:00 en duurt ongeveer een uur.

EXODUS

De tentoonstelling EXODUS laat een meerstemmig verhaal klinken over de maatschappij van vandaag. Verhalen van aanstormende en gevestigde kunstenaars. Verbeeldingen van mensen met verschillende ervaringen en culturele achtergronden, uitgedrukt in zeer diverse kunstvormen.

Celine van den Boorn

Celine van den Boorn schildert op persbeelden uit de actualiteit. Hierbij laat ze het onderwerp van de foto onder lagen verf verdwijnen in de natuurlijke achtergrond. “In het nieuw gecreëerde landschap lijkt er een idealere werkelijkheid te ontstaan, maar het oorspronkelijke onderwerp blijft prangend voelbaar en zichtbaar, zoals in de onbeschilderde, kleurige ‘doorkijkjes’ naar de originele foto. In de gelaagdheid die ik met mijn werkwijze creëer, zoek ik naar spanning tussen schijnbaar ongerept landschap en de sporen van menselijke aanwezigheid.” 

Programma

1 april: Mehdi Mashayekhi
6 mei: Celine van den Boorn
3 juni: Roosje Verschoor
1 juli: Marcha van den Hurk en een maker van de Pauluskerk
5 augustus: Loes Groothuis
2 september: Szu-Han Lin (ENG)

Praktische informatie

Datum: Elke eerste zaterdag van de maand. Je kunt de datum kiezen bij het kopen van het ticket.
Tijd:
14.00 – 15:00
Prijs incl. tentoonstelling: € 20,00, met korting € 15,00 (korting is geldig bij vertoon van een Museumkaart, ICOM pas of Studentenpas, of voor jongeren t/m 18 jaar)

Scroll naar boven