Rondleiding met een kunstenaar – Roosje Verschoor

Elke eerste zaterdag van de maand is er een rondleiding door de tentoonstelling EXODUS. De gids neemt je mee langs alle werken in de tentoonstelling, en zal uitgebreider ingaan op de thema’s die aan bod komen. Én elke keer sluit een van de kunstenaars van de tentoonstelling aan om meer over zijn of haar werk te vertellen. De rondleidingen starten om 14:00 en duren ongeveer een uur. De rondleiding van 3 juni is met kunstenaar Roosje Verschoor.

EXODUS

De tentoonstelling EXODUS laat een meerstemmig verhaal klinken over de maatschappij van vandaag. Verhalen van aanstormende en gevestigde kunstenaars. Verbeeldingen van mensen met verschillende ervaringen en culturele achtergronden, uitgedrukt in zeer diverse kunstvormen.

Roosje Verschoor

In de video-installatie van Roosje Verschoor worden bezoekers overspoeld met een veelheid aan beelden over water. Verschoor verwonderde zich over de tijd waarin we leven, waarin we voortdurend foto’s en video’s zien van gebeurtenissen waar we ons bij betrokken voelen, maar geen invloed op hebben, en wat dat met ons doet. “Door de beelden van vluchtelingenstromen verbaasde ik me over de afwijzende manier waarop Europa met vluchtelingen omgaat en de rol die water speelt in ons leven. In hoe water, een cruciaal onderdeel van ieders leven, symbool kan staan voor iets dat ons verdeelt.”

Programma

1 april: Mehdi Mashayekhi
6 mei: Celine van den Boorn
3 juni: Roosje Verschoor
1 juli: Marcha van den Hurk en een maker van de Pauluskerk
5 augustus: Loes Groothuis
2 september: Szu-Han Lin (ENG)

Praktische informatie

Datum: Elke eerste zaterdag van de maand. Je kunt de datum kiezen bij het kopen van het ticket.
Tijd:
14.00 – 15:00
Prijs incl. tentoonstelling: € 20,00, met korting € 15,00 (korting is geldig bij vertoon van een Museumkaart, ICOM pas of Studentenpas, of voor jongeren t/m 18 jaar)

Scroll naar boven