Felbm

Eelco Topper, beter bekend als Felbm, presenteert zijn nieuwe casette Elements of Nature. Een verzameling van de muziek die hij maakte tijdens zijn residentie op Buitenplaats Doornburgh. In de stilte van het voormalig klooster liet Eelco zich inspireren door de natuur en de architectuur voor zijn minimal, ambient composities. Nu wordt de cassette officieel op de buitenplaats gepresenteerd in een intieme luistersessie in de huiskamer. Vooraf is er een rondleiding door de priorij, zodat je precies kunt zien, en voelen, waar de muziek vandaan komt. Wegens beperkte capaciteit raden we aan van te voren een kaartje te kopen.

In Januari 2021 was Doornburgh voor het publiek gesloten, maar achter deze gesloten deuren bood de priorij een stille en contemplatieve werkplek aan componist en muzikant Eelco Topper, als maker beter bekend onder de naam Felbm. Tijdens een residentieperiode van twee weken werkte hij aan een nieuw album dat verschijnt op 5 November en “Elements of Nature” zal heten.

Met de natuur op de buitenplaats en de architectuur van de priorij als inspiratiebron, en met behulp van een arsenaal aan akoestische instrumenten ontstonden 20 composities, goed voor 50 minuten muziek die rechtstreeks op cassette werd opgenomen. In het eindresultaat zijn patronen en texturen te horen die doen denken aan minimal music en ambient, terwijl de connectie met Felbm’s eerdere werk ook duidelijk is terug te vinden in de melodische motieven en het soms melancholische getokkel op akoestische gitaar.

Parallel aan de opnames werkte illustrator Joost Stokhof aan tekeningen met Oost-Indische inkt, in samenspel met de analoge foto’s die Eelco maakte tijdens zijn verblijf bij Doornburgh. Het geheel is gebundeld in een boek dat wordt uitgebracht samen met de cassette van Elements of Nature.

Op zaterdag 6 november presenteert Felbm het werk Elements of Nature in de huiskamer van de priorij door middel van een luistersessie en de onthulling van de cassette en het bijbehorende boek. De luistersessie zal worden voorafgegaan door een rondleiding in de priorij en na afloop is er een korte Q&A met Eelco en Joost over de totstandkoming van Elements of Nature.

Praktische informatie

Datum: 6 november 2021
Tijd: 16.00 u.
Prijs:  € 7,50
Diner na afloop: Als je na de luistersessie wilt dineren bij restaurant DeZusters, reserveer dan via www.dezusters.nl. Reserveren voor diner is noodzakelijk.

Scroll naar boven