Klassiek aan de Vecht – Sax-Piano

Buitenplaats Doornburgh presenteert in samenwerking met pianiste Carol Ruiz Gandia en het Centro de Estudios Pianisticos (CEP) de nieuwe concertreeks ‘Klassiek aan de Vecht’. We hebben weer vijf prachtige concerten in de planning staan. Er komt een diversiteit aan verschillende instrumenten en stijlen voorbij, van moderne klassiekers op saxofoon, tot de Winterreisse van Schubert. Het eerste concert is van het duo Sax-Piano op vrijdag 14 april om 20:00.

De eerst reeks concerten ‘Concertreeks jonge pianisten’ die we vorig jaar gezamenlijk organiseerden smaakte naar meer. Dus lokale pianiste Carol Ruiz heeft in samenwerking met het CEP weer een mooi programma samengesteld van vijf concerten die gaan plaatsvinden in de kapel van Buitenplaats Doornburgh.

Het eerste concert van de reeks wordt geopend door Carol zelf, met haar duo Sax-Piano, dat ze vormt met saxofonist Miriam Dirr. Miriam (saxofoon) en Carol (Piano) leren elkaar in 2009 kennen op de ‘Hogeschool voor de Kunsten’ in Utrecht. Kort hierna vormen zij het duo ‘Sax- piano” met het idee de mogelijkheden te verkennen om muziek van alle tijden voor saxofoon en piano in de vorm van concerten uit te voeren.

Sax-piano werkt met persoonlijke arrangementen voor saxofoon en piano, van klassieke muziek maar ook originele werkenden ook  tango muziek van componisten als Astor Piazzolla. Saxofoon is een veelzijdig instrument met een prachtige klank. Het is geschikt voor allerlei stijlen muziek: jazz, pop, maar ook klassiek. Dit aanstaande concert wordt een avond vol kleur en temperament. Een bijzonder programma met werken van Ravel, Debussy, Milhaud, Francaix, de Falla tot  Piazzolla zal voorbij komen.

Programma 14 april – Classics & Moderns

Piece en forme d’habanera (1907), M. Ravel (1975-1937)

Le Petit negro (1909), C.Debussy

Aria (1936), E.Bozza

Vijf Exotische dansen (1957), J.Francaix (1912-1997)
I. Pambiche
II. Baiao
III. Samba
IV. Mambo
V. Merengue

Brasileira, D.Milhaud(1892-1974)/arr.C.Ruiz

Cinco canciones populares (1914-15), M. de Falla (1876-1946)/arr.C.Ruiz
I. El paño moruno
II. Nana
III. Jota
IV. Asturiana
V. El Polo

Yukali (1934), K.Weil (1900-1950)/arr.C.Ruiz

Mumuki (1987), A.Piazzolla(1921-1992)/ arr.Sax-piano

La muerte del Ángel(1989), A. Piazzolla/ arr.Sax-piano

Praktische informatie

Datum: vrijdag 14 april
Aanvang: 20:00 uur, het programma duurt ongeveer een uur

Vooraf kan er worden gedineerd bij restaurant DeZusters, reserveer hiervoor via www.dezusters.nl en selecteer voor het diner tijdslot 18:00 uur. Er kan zowel voor als na het concert ook een drankje worden gedronken.

Klassiek aan de Vecht

De reeks Klassiek aan de Vecht loopt t/m december 2023, tickets voor de volgende concerten komen zo snel mogelijk online. Lees snel verder wat er nog meer op de plannig staat:

Vrijdag 9 juni – Sergi Pacheco Portalés
Het tweede concert is de talentvolle pianist Sergi Pacheco Portalés, die eigenlijk in de eerste serie van 2022 zou optreden maar onverhoopt niet kan komen.

Vrijdag 25 augustus – Roger Morello Ros
Het derde concert is een cello recital van de bijzonder populaire cellist Roger Morello Ros.

Vrijdag 13 oktober – Winnaar concours ‘Maria Rosa Oubina de Castro Prijs’
Het CEP organiseert jaarlijks een bijzonder concours voor de “Maria Rosa Oubina de Castro Prijs”, de winnaar van dit concours zal optreden tijdens het vierde concert.

Vrijdag 1 december – Charlie Bo Meijering en Vincent Kusters
In het laatste concert wordt de Winterreise van Schubert gespeeld door Charlie Bo Meijering op piano met zang van bariton Vincent Kusters.

Klassiek aan de Vecht wordt mogelijk gemaakt met dank aan:

Wieling Holding B.V

Scroll naar boven