Klassiek aan de Vecht – Sergi Pacheco Portalés

Buitenplaats Doornburgh presenteert in samenwerking met pianiste Carol Ruiz Gandia en het Centro de Estudios Pianisticos (CEP) de nieuwe concertreeks ‘Klassiek aan de Vecht’. We hebben weer vijf prachtige concerten in de planning staan. Er komt een diversiteit aan verschillende instrumenten en stijlen voorbij, van moderne klassiekers op saxofoon, tot de Winterreisse van Schubert. Het volgende concert is op vrijdag 9 juni om 20:00 van pianist Sergi Pacheco Portalés.

De eerst reeks concerten ‘Concertreeks jonge pianisten’ die we vorig jaar gezamenlijk organiseerden smaakte naar meer. Dus lokale pianiste Carol Ruiz heeft in samenwerking met het CEP weer een mooi programma samengesteld van vijf concerten die gaan plaatsvinden in de kapel van Buitenplaats Doornburgh.

Het tweede concert is de talentvolle pianist Sergi Pacheco Portalés, die eigenlijk in de eerste serie van 2022 zou optreden maar onverhoopt niet kan komen.

Programma 9 juni

Bach to Barber

R.Schumann: Davidsbündlertänze op. 6

Vol. 1
1.Lebhaft
2.Innig
3.Mit Humor
4.Ungeduldig
5.Einfach
6.Sehr rasch
7.Nicht schnell
8.Frisch
9.Lebhaft

Vol. 2
1.Balladenmäßig. Sehr rasch
2.Einfach
3.Mit Humor
4.Wild und lustig
5.Zart und singend
6.Frisch
7.Mit gutem Humor
8.Wie aus der Ferne
9.Nicht schnell

– PAUSA –

J.S.Bach: Prelude and Fugue Bwv 849 in C# minor, WTC1

S.Barber: Sonata op.26

1.Allegro energico
2.Allegro vivace e leggero
3.Adagio Mesto
4.Fuga. Allegro con spirito

Praktische informatie

Datum: vrijdag 9 juni
Aanvang: 20:00 uur, het programma duurt ongeveer een uur

Vooraf kan er worden gedineerd bij restaurant DeZusters, reserveer hiervoor via www.dezusters.nl en selecteer voor het diner tijdslot 18:00 uur. Er kan zowel voor als na het concert ook een drankje worden gedronken.

Klassiek aan de Vecht

De reeks Klassiek aan de Vecht loopt t/m december 2023, tickets voor de volgende concerten komen zo snel mogelijk online. Lees snel verder wat er nog meer op de plannig staat:

Vrijdag 25 augustus – Roger Morello Ros
Het derde concert is een cello recital van de bijzonder populaire cellist Roger Morello Ros.

Vrijdag 13 oktober – Winnaar concours ‘Maria Rosa Oubina de Castro Prijs’
Het CEP organiseert jaarlijks een bijzonder concours voor de “Maria Rosa Oubina de Castro Prijs”, de winnaar van dit concours zal optreden tijdens het vierde concert.

Vrijdag 1 december – Charlie Bo Meijering en Vincent Kusters
In het laatste concert wordt de Winterreise van Schubert gespeeld door Charlie Bo Meijering op piano met zang van bariton Vincent Kusters.

Klassiek aan de Vecht wordt mogelijk gemaakt met dank aan:

Wieling Holding B.V

Scroll naar boven