CareFull – Esther Hoogendijk

In het gras tegenover het hoofdhuis verschijnt geleidelijk aan een nieuw kunstwerk. Het is een werk van de Utrechtse kunstenaar Esther Hoogendijk ter gelegenheid van CareFull, een kunstmanifestatie en kunstroute van die van 10 september t/m 30 oktober te beleven is.

Esther plaatst op het veld voor het hoofdhuis vijf metalen driehoeken. Deze bedekken delen van het gras. De komende tijd worden deze driehoeken drie maal verplaatst en maken zo een tekening in het gras. Bij het verplaatsen van de metalen driehoeken maken de grassen plaats voor de andere aanwezige vegetatie. Zo biedt de kunstenaar een kans aan het geheugen, de herinneringen die in de grond verscholen zitten tot groei te laten komen. We zijn erg benieuwd wat er tevoorschijn gaat komen!

CareFull

CareFull is een initiatief van Art Utrecht dat ruim 50 kunstenaars en meer dan 20 bijzondere locaties samenbrengt in en rond Utrecht. Een bezoek aan CareFull brengt je behalve naar kunst, naar bijzonder erfgoed en natuur in en om Utrecht. Van de oude binnenstad, met hofjes en musea, tot bijzondere locaties rond Utrecht zoals Buitenplaats Doornburgh, Landhuis Oud Amelisweerd en de forten van Waterliniemuseum in Bunnik.

CareFull is een kunstproject dat gaat over ‘zorg’ in de breedste zin van het woord. Zorg voor elkaar, je omgeving, natuur en jezelf. De deelnemende kunstenaars reflecteren op deze thema’s.

De route is gratis te volgen.

Esther Hoogendijk, Schets voor Graswerk 3, 2022, Metaal & gras